M. Karović
Kosovo i Metohija

Zamenik predsednika Demokratske partije Kosova Ram Buja rekao je da se zalaže za razmenu teritorija sa Srbijom, umesto formiranja Zajednice srpskih opština, prenosi Ljajmi.

On je rekao da bi Preševo, Bujanovac i Medveđa trebalo da se priključe Kosovu, a sever Kosova Srbiji.

“Ako tri opštine na severu imaju izvršna ovlašćenja, nikada neće ostaviti Kosovo na miru.Mogućnost njihove fizičke veze sa Srbijom je velika nevolja. Tako, Čaglavica, Gračanica i drugi ne predstavljaju opasnost.”, rekao je Buja u emisiji “Kontekst” na ATV.

Naveo je da je 2001. godine pokrenuo pitanje razmene teritorija, a da je o tome razgovarao i sa zvaničnicima američkog Stejt departmenta.

“Ja sam, umesto ZSO sa izvršnim ovlašćenjima, za razmenu teritorija, tako da se preševska dolina priključi Kosovu, a sever Kosova Srbiji”, rekao je Buja koji je bivši ministar obrazovanja, nauke i tehnike.

13 COMMENTS

    • Nije on samo lud nego i bezobrazan! Kako bi on da menja Medvedju za Zubin Potok, kada je u Medvedji 95% Srba i 5% Siptara. Sta menja Srbe za Srbe? A u Bujanovcu je manje od 45% Siptara, i on bi da manjina capi vecinu! Prolupali su, a tek ce!

  1. To ti je, kao da ti ja ukradem kola i zamenim ih od tebe za tvoja druga kola. Tako dobijem papire i sve je legalno.
    Bravo majstore… kao da si se nepametan rodio, ništa naučio i polovinu od toga zaboravio.

  2. Moje istinite komentare brises jer vredja te oko a vidi komentare kojisu ovde svi oni koji seju mrznje i lupetaju rekla kazala moji komentari ne ti dopadaju jer kazem samo istino

  3. Pa nekako bolno al i prihvatljivo kako za koga Preševo Medvjedže Bujanovac tosu 3 opštine realno i nemamo puno doprinosa od njih dok na drugoj strani dobijamo 4 Opštine Pola Mitrovice Rudnik Trepču Termocentralu Gazivode i Jezero i Elektranu Drač samo Trepča donosi 50 puta više priloga godišnje nego ove 3 Opštine vredi pokušati samo da netraže više.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here