printscreen

“Najbolje rešenje za Preševsku dolinu je pripajanje Kosovu”, poručio je predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi iz Vašingtona tokom posete SAD.

– Naravno da je najbolje rešenje za Preševsku dolinu pripajanje Kosovu, ali mi smo i dalje neko sa strane ko se ne može mešati u stav Kosovara, jer ne možemo da utičemo na Kosovo – rekao je u nedelju predsednik opštine Bujanovac i lider Partije za demokratsko delovanje tokom gostovanja u emisiji Glas Amerike, prenosi prištinski Zeri.

U delegaciji političkih predstavnika Albanaca sa juga Srbije u poseti SAD su i Ardita Sinani, potpredsednica PDD – a, i Ragmi Mustafa, predsednik Demokratske partije Albanaca (DPA) i bivši prvi čovek opštine Preševo, navodi portal bujanovacke.co.rs.

– Albanci u Preševu, Bujanovcu i Medveđi bi nesumnjivo prihvatili sa radošću integraciju u okvire države Kosovo – rekao je Mustafa u istoj emisiji.

Politički predstavnici Albanaca ističu i da zbog kršenja prava Albanaca od strane Srbije, jedina alternativa za njih ostaje ujedinjenje sa Kosovom, piše Zeri.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here