Foto: Tanjug/AP
Dušan Domović Bulut Basket 3x3

Čuveni srpski basketaš Dušan Domović Bulut ovog leta doživljava “drugu mladost” i trenutno je najbolji asistent BIG 3 lige sa prosekom od pet uspešnih dodavanja po meču i nedostaje mu još samo pet asistencija do kraja sezone kako bi oborio rekord takmičenja koji drži čuveni Brazilac Leandro Barbosa.

Takođe, Bulut je osmi na listi najboljih strelaca sa 15,3 poena po meču u ligi, gde se susreće sa legendarnim NBA asovima, članovima Kuće slavnih, osvajačima šampionskih prstenova kao što su Džulijus Irving, Majkl Kuper, Rik Beri, Klajd Dreksler, Geri Pejton, Rik Mahorn, Čarls Oukli, Rašard Luis, Džejson Ričardson, Džo Džonson, Katino Mobli, Kori Bruer i mnogi drugi.

– Fenomenalan je osećaj biti u krugu svih tih igrača, koji su ostavili izuzetno dubok trag u svetu košarke. To su bili moji idoli kada sam odrastao i zbog nekih od njih sam i zavoleo košarku. Neki među njima su i dalje aktivni, a neki su angažovani kao treneri. Dolazak u Ameriku i učešće u BIG 3 ligi je za mene bio cilj i san koji sam uspeo da dosanjam – kaže Bulut.

Bulut je dodao da se ne opterećuje statističkim parametrima, mada priznaje da brojke prijaju.

– Moj učinak je prozivod dobre igre celog tima. Imamo odličnu ekipu, svi igrači se dobro kreću, gajimo stil igre sa dosta dodavanja i zaista smo dobar kolektiv, što pokazuju i rezultati.

U prilog tome govori i činjenica da je njegova ekipa Elijens na deobi drugog mesta sa četiri pobede i dva poraza i u preostala dva kola mogla bi da izbori mesto na Fajnal-foru.

– Predstoje nam dva teška meča protiv dve najbolje ekipe u ligi. Nadamo se da bi i sa jednom pobedom mogli da se nađemo među četiri najbolja tima, što bi bio veliki uspeh. Mislim da smo u prošlom meču koji smo izgubili propustili veliku priliku, ali jednostavno nam nije bio dan. Odlučujuće mečeve igramo u Dalasu i daćemo sve od sebe da se domognemo Fajnal-fora – zaključio je Domović Bulut.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here