U utakmici za prvo mesto grupe L Australija je sa 100:98 (24:23, 22:23 , 29:25 , 23:29) pobedila Francusku u vrlo uzbudljivom meču.

Na 30 sekundi do kraja i pri rezultatu 96:96 Delavedova izvlači peti faul Rudija Gobera i precizno šutira dva bacanja. Na drugoj strani Albisi sjajno pronalazi De Koloa pod košem za novo izjednačenje. Delavedova na pet sekudni ponovo lukavo navodi francuske centre na ličnu grešku, konkrento Pojroa, ali ubacuje samo prvi penal za poen prednosti. Bejns na ofanzivnom skoku gazi aut liniju i daje Francuskoj 4.4 sekunde za pobedu.

Peti Mils krade uvodni pas iz auta, lopta stiže do Krika koga Furnije refleksno faulira, iako je odapnuo sa svoje polovine. Jedno od tri bacanja je bilo dosta da se osigura trijumf.

Posledice su sledeće – Australija u četvrtfinalu igra protiv Češke, a Francuska će ići na SAD, susret koji se ukršta sa parom Argentina – Srbija.

Trojac Peti Mils (30 poena) – Džo Ingls (23) – Eron Bejns (21) predvodio je Australijance. Prvi put se desilo u istoriji Mundobasketa da čak tri igrača pređu 20 poena u jednom sastavu, dok je Mils prvi košarkaš “bumersa” još od Endrua Gejza iz 1998. koji se domogao 30 poena.

Kod Francuza, koji su prvi put primili 100 poena na svetskim prvenstvima, su plenili Evan Furnije sa 30 i Nando de Kolo sa 26 poena.

Izvor:
Vestionline

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here