Printscreen: Youtube

Španska fudbalerka Paula Dapena izazvala je veliki skandal u španskoj i svetskoj javnosti nakon poteza koji je napravila prethodnog vikenda.

FIFA je propisala da sve utakmice počinju minutom ćutanja zbog smrti Dijega Maradone, a na meču Vijahes Interijasa protiv Deportiva de la Korunje pomenuta fudbalerka odlučila da protestuje.

Paula Dapena nije želela da mirno stoji za vreme odavanja počasti čuvenom Maradoni, pa je sela na travu i okrenula leđa. Svoj potez objasnila je u medijima…

– Neću stajati mirno za silovatelja, pedofila i zlostavljača, nego ću sesti i okrenuti leđa – kazala je Paula Dapena čiji potez je obišao planetu, a bilo je i mnogo onih koji se nisu složili s njenim potezom i odlučili su da joj prete.

– Ne samo da me uznemiravaju na društvenim mrežama, nego i moje saigračice. Dobili smo pretnje smrću i poruke poput ‘pronaći ćemo gde živiš i slomićemo ti noge’ – rekla je ona.

Fudbalerka iz Španije je kazala da se nalazi u užasnoj poziciji, ali je dodala da se bez obzira na reakcije ne kaje jer nije mogla da mirno stoji dok se minutom ćutanja odavala počast pokojnom Maradoni, jednom od najboljih fudbalera svih vremena.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here