EPA-EFE/PASCAL BONNIERE
epa08655374 France's Antoine Griezmann (L), Wissam Ben Yedder (C) and Anthony Martial (R) celebrate during the UEFA Nations League soccer match between France and Croatia at the Stade de France, Saint Denis, France, 08 September 2020. EPA-EFE/PASCAL BONNIERE FRANCE OUT / SHUTTERSTOCK OUT

Fudbaleri Francuske pobedili su Hrvatsku rezultatom 4:2 u drugom kolu Grupe 3 Lige A Lige nacija.

Ovaj meč završen je identičnim rezultatom kao i finale Svetskog prvenstva 2018. godine između ove dve reprezentacije.

Posle dva odigrana kola “trikolori” imaju dva trijumfa, dok su “vatreni” na učinku od dva poraza – u kojima su primili po četiri gola.

Hrvatska je odigrala mnogo bolji duel nego u prvoj rundi protiv Portugala, ali je na kraju epilog bio isti uprkos tome što su izabranici Zlatka Dalića poveli u ranoj fazi utakmice i imali nerešen rezultat tokom drugog poluvremena.

U 14. minutu je prvi put pogrešio mladi štoper Upamekano, ali njegov momenat nepažnje nije iskoristio Vlašić.

Samo dva minuta kasnije smo ipak videli gol, kada se Dejan Lovren nakon kornea snašao u stilu najboljih golgetera, pa posle odlične finte još boljim šutem matirao Iga Ljorisa.

Od tog trenutka Francuska je krenula da igra dosta ofanzivnije, ali nije stvarala značajnije prilike.

U 33. minutu se prvi put značajnije istakao golman Hrvatske Livaković, koji je u situaciji jedan na jedan sa Grizmanom izašao kao pobednik.

Hrvatska je imala solidnu šansu u 43. minutu, ali pošto je nije iskoristila samo minut kasnije stigla je kazna – uvidu mata u tri poteza.

Fenomenalno su odigrali Ben Jeder, Marsijal i Grizman, a Livaković ovog puta nije mogao ništa.

To je bio početka kraja za Dalićevu selekciju, pošto je samo tri minuta kasnije, neposredno pred kraj prvog poluvremena, viđen potpuni preokret.

Sisoko je sjajno proigrao Ben Jedera, koji je savršeno centrirao za Marsijala, a on je pogodio stativu. Lopta se, ipak, odbila od leđa Livakovića direktno u mrežu, za 2:1.

Situacija koja dobila na težini tek nešto kasnije desila se u 48. minutu, kada je lopta pogodila Upamekana u ruku, ali penala nije bilo zbog pravila “ruka uz telo”.

Hrvatska je krenula u juriš i presingom pokušavala da poremeti igru izabranika Didijea Dešana, ali im to najčešće nije uspevalo.

Ipak, jedan solo-prodor Brekala, koji je uspeo da prođe pored čak tri protivnička defanzivca, doneo je izjednačenje Hrvatskoj u 55. minutu.

To je, ispostavilo se, bila jedina kvalitetna stvar koju smo videli od vicešampiona sveta u drugom poluvremenu, a novi krah krenuo je deset minuta kasnije, kada je kašnjenje odbrane gostiju iskoristio Upamekano za novo vođstvo svetskog šampiona.

Mladi Kamavinga je na debiju, kojim je postao najmlađi debitant svoje reprezentacije još od Drugog svetskog rata, igrao odlično, Marsijal i Grizman su dobro kombinovali, ali je na drugoj strani briljirao Livaković.

Ipak, pomoći u 76. minutu nije bilo, pošto je rumunski sudija pokazao na belu tačku nakon što je lopta iz neposredne blizine napucala Brozovića u ruku.

Iako je situacija bila slična onoj sa starta drugog poluvremena na drugoj strani terena promene odluke nije bilo, a najstrožu kaznu je savršeno izveo Žiru za 4:2.

Do kraja meča videli smo i sreću na strani “trikolora”, pošto je “bomba” Vlašića završila na stativi, ali i ne previše želje Hrvata da dođu do čuda.

U narednom meču Grupe 3 Hrvatska dočekuje Švedsku 11. oktobra, dok će istog dana Francuska ugostiti Portugal.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here