Pixabay
Ilustracija

Sastojci:

– 650 g tankih kora za pitu
– 600 g mlevenog svinjskog mesa
– 400 g crnog luka
– 1 dl ulja za dinstanje mesa
– 2 srednje kašičice soli
– 1 ravna kašičica bibera
– 2 kašike ulja za pleh

Preliv:

– 50 ml ulja
– 4 dl mineralne vode

Priprema:

Prvo oljuštiti crni luk i iseckati na sitnije kockice. Zatim u dublji tiganj staviti mleveno meso i sipati ulje, pa dinstati na srednjoj temperaturu mešajući oko 3-4 minuta. Potom dodati crni luk, posoliti i pobiberiti i nastaviti dinstanje mešajući oko 5-10 minuta.

Uključiti rernu da se greje na 200 stepeni. Nakon toga pripremiti preliv od ulja i kisele vode, blago umutiti viljuškom.

U dublji i veći okrugli pleh na dno sipati 2 kašike ulja, pa ravnomerno namazati dno i ivice pleha.

Na dno pleha staviti 2 prazne kore i ostaviti da krajevi budu van pleha. Sipati oko 2-3 pune kašike mlevenog mesa i ravnomerno ga rasporediti u plehu. Meso preliti sa 4-5 kašika preliva i onda posle toga krajeve kore koje su bile van pleha staviti u pleh i blago pritisnuti. Tako nastaviti redati po jednu koru, pa onda na svaku staviti meso i preliti prelivom, a krajeve kore ubaciti u pleh posle svake druge kore i blago pritisnuti.

Na kraju staviti 2 prazne kore gore, saviti krajeve i staviti u pleh. Preliti sa ostatkom preliva, oko 1 dl i probosti čačkalicom burek na više mesta. Staviti burek da se peče. Peći na 200 stepeni oko 40 minuta, odnosno sve dok lepo ne porumeni i gornja kora ne bude hrskava.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here