BUŠAR: Osećam da pripadam vrhu

0

Raduje se finalu: Eženi Bušar sa sestrom bliznakinjom

Kanadska teniserka Eženi Bušar izjavila je da će finalni meč Vimbldona sa Petrom Kvitovom sigurno biti njen najteži meč na turniru.
– Radujem se izazovu. Znam da ona voli da igra na travi i da ima oružja potrebna za tu podlogu, tako da ću biti spremna za to. Pokušaću da nametnem svoj stil i svoj ritam igre. Mislim da ćemo obe pokušati da budemo agresivne i da publiku zato čeka sjajan meč – izjavila je Bušar.
Pre tri godine Kvitova je slavila na Vimbldonu pobedivši Mariju Šarapovu u finalu.
– Sećam se da sam ja tada bila juniorka i da sam došla do četvrtfinala juniorskog turnira. Nisam gledala mnogo to finale, ali znam da je ona tada bila relativno mlada i da nije spadala među glavne favorite. Ipak, igrala je zaista dobro i zaslužila je titulu – kaže 20-godišnja Kanađanka.
Na konstataciju novinara da je mnogi ljudi porede sa Marijom Šarapovom i Anom Kurnjikovom i da govore da može da zaradi mnogo novca, Eženi je rekla:
 

Kao princeze
Eženi Bušar je put u finale najavila na svom Fejsbuku seksi fotkom, na kojoj se nalazi zajedno sa sestrom bliznakinjom Beatris. Njih dve su, inače, imena dobile po kanadskim princezama.

– To vidim na dva načina. Prvo kao kompliment, jer me porede sa Šarapovom, koja je osvojila pet grend slemova i koja je velika šampionka. Sa druge strane, želim da budem svoja, a ne da budem "sledeći neko".
Posle dva uzastopna polufinala, Bušar je savladala Simonu Halep i plasirala se u svoje prvo grend slem finale.
– Ne bih upotrebila reč olakšanje, ali srećan sam jer sam u svom prvom finalu. To je veoma uzbudljivo, radila sam vredno za to i ponosna sam na sebe. Osećam da pripadam vrhu i radujem se sledećem meču – zaključila je Bušar.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here