Ćabi Alonso: Pravo vreme za rastanak

0

"Oterao" ga Kros: Ćabi Alonso
 

Iznenađujuća vest da je Ćabi Alonso prešao iz Reala u Bajern potvrđena je danas je na konferenciji za medije na Santijago Bernabeu. Nemački prvak platio je 10 milona evra za pouzdanog vezistu, koji je u januaru potpisao produžetak ugovora sa kraljevskim klubom do 2016. godine..

"Dosta sam razmišljao i pokušao sam da budem iskren prema sebi i prema klubu i mislim da sam na kraju doneo razumnu odluku, iako najtežu u mom životu", izjavio je Ćabi Alonso i pritom se zahvalio Florentinu Perezu i svim trenerima jer su imali poverenje u njega.

 

Defanzivni vezista je pre samo dva dana najavio povlačenje iz reprezentativnog fudbala uverio je novinare da dolazak Tonija Krosa nema veze sa njegovom odlukom i da su klub i trener Karlo Anćeloti želeli da ostane na Bernabeu.

"Osećao sam da se jedan ciklus završio, da mi je potrebna nova motivacija. Uveren sam da je ovo bio najbolji momenat za rastanak“, rekao je dugogodišnji španski reprezentativac, koji je za Crvenu furiju odigrao 114 utakmica i bio integralni deo tima koji je dominirao planetom i osvojio dva Eura i Mundijal u Južnoj Africi.

 

"Od kad sam stigao na Bernabeu navijači su učinili da se osećam kao kod kuće i iako od danas nisam više član kluba zauvek ću ostati član Realove porodice.“, završio je svoje obraćanje Ćabi Alonso

 

Alonso je bio član samo tri kluba u svojoj karijeri, izuzimajući kratkotrajnu pozajmicu u Eibar, i u sva tri je proveo po pet godina.Pitanje je da li će se u Minhenu zadržati koliko u Real Sosijedadu, Liverpulu i Realu, ali će njegove usluge dobro doći Pepu Gvardioli, jer Bajern je ostao bez tri igrača u sredini terena. Kros je prešao u Real, a Havi Martinez i su ozbiljnije povređeni.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here