PKS

Proizvodi kompanije “Bambi” uskoro će se naći u Koka Kolinim kafićima širom sveta, najavio je danas predsednik PKS Marko Čadež prilikom obilaska proizvodnih pogona ove kompanije u Požarevcu.

Čadež je istakao da će se u “Bambiju” graditi novi objekat i proizvodna linija za proizvodnju “Plazme”, a vrednost te investicije veća je od 12 miliona evra.

– Fantastična je stvar kada dođete u kompaniju koja, u godini koja nije bila ni malo laka, uspe da poveća izvoz za 15 odsto. Fantastično je kada dođete u kompaniju koja je lider kako u Srbiji tako i regionu i vidite da polako raste u svetskog lidera kao deo Koka Kola Helenik Grupe. Ovo je najveća investicija Koka kola helenik grupe ikada, od septembra biće pušten u rad 10. proizvodni pogon za “Bambi” proizvode – rekao je Čadež.

Predsednik PKS je naveo da je ova grupa omogućila “Bambiju” da od lidera u regionu širi poslovanje na nova tržišta i raste u svetskog lidera. On je najavio da će proizvodi “Bambija” uskoro dobiti oznaku “Čuvarkuća”, u okviru projekta PKS “Stvarano u Srbiji”.

Čadež je obišao modernu liniju za proizvodnju čuvenih “Bambijevih” brendova i posebno naglasio da je ponosan što vidi rešenja iz oblasti robotike koja su proizvod naših mladih stručnjaka.

Generalni direktor Koka Kola Helenik Srbija i Crna Gora Svetislav Atanasov rekao je da je kompanija Bambi, zajedno sa Koka Kolom čiji je deo postala, ulaže značajna sredstva u proizvodnju i nova zapošljavanja. On je naveo da akvizicijom “Bambija” učestvuju sa 0,6 odsto u BDP Srbije.

Generalni direktor „Bambija” Dragan Stajković najavio je da će krenuti u izgradnju razvojnog centra koji će omogućiti kvalitetnu edukaciju i sticanje novih znanja srednjoškolaca, studenata, pripravnika.

Koncern “Bambi” ima oko 800 zaposlenih u Požarevcu i Beogradu, godišnje proizvede oko 33.500 tona keksa, izvozi na 22 svetska tržišta, najviše u region, ali u planu je širenje na tržišta Švajcarske, Austrije, Rumunije, Mađarske.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here