Tanjug

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež čestitao je „CarGo Technologies“ ulazak na Forbsovu listu „deset svetskih kompanija koje menjaju industriju iz korena“ i istakao da zahvaljujući CarGo i sličnim aplikacijama Srbija postaje prepoznata u svetu kao mesto koje ne samo da primenjuje najsavremenije tehnologije, već i kreira novu vrednost.

„Ovo priznanje je još jedan dokaz da je srpska start-up zajednica svojom pameću, inovativnošću i kreativnošću sposobna da stvara proizvode koji transformišu tradicionalne industrije kod nas, ali i u svetu”, izjavio je Čadež.

Podrškom „CarGo Technologies“ i start-up zajednici, Privredna komora Srbije, po rečima Čadeža, podstiče mlade ljude da svojim inovacijama razvijaju izvozne proizvode za 21. vek, ostanu u zemlji i ovde otvaraju nova i bolje plaćena radna mesta.

„CarGo i slične kompanije su najbolji ambasadori srpske privrede. Kao što se ponosimo Novakom Đokovićem, košarkašima, vaterpolistima, sve više je i novih proizvoda, usluga i poslovnih modela koji se globalno primenjuju i po kojima nas svet prepoznaje“, zaključuje Čadež.

Forbs navodi da CarGo trenutno ima više od 600 hiljada registrovanih korisnika i tri hiljade partnera koji pružaju ovu uslugu, kao i da platforma trenutno nakon Beograda, širi svoje poslovanje u Beču, Cirihu i Sent Tropeu.

1 KOMENTAR

  1. Ма дај бре да престанемо са мазањем очију народу. Где су те иновације и патенти.
    На првом месту да се упитамо зашто су Тесла и Пупин морали да оду са Балкана да би урадили нешто у животу. Од тада свако ко је имао мало памети у глави бежи од куће.
    Вековима су Турци набијали на колац виђене Србе. Исту политику су водиле Југославије са српском интелигенцијом а данас политичари распродају српску имовину, причају бајке и моле да неко прави иновације. Ово више није ни смешно.
    Напоље из скупштине са олошем од несрпских политичара!!!!!!!!!!
    Напоље са Балкана са Турцима.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime