Carinski savez Rusije, Belorusije i Kazahstana

0

Predsednici Belorusije, Kazahstana, Rusije i Kirgistana – Aleksandar Lukašenko, Nursultan Nazarbejev, Dmitrij Medved i Kurmanbek Bakijev u Minsku

 

 

Nakon samita tri zemlje, koje su članice grupacije EVROAZIS, Medvedev je rekao da su usvojeni Zakon o Carinskom savezu, kao i odluka o stvaranju opšteg tržišta osiguranja, a takođe i osnovni principi i odluke oko saradnje za održavanje režima spoljnih granica, prenela je agencija Prajm-Tas.

"EVROAZIS na postsovjetskom prostoru predstavlja zajedničku strukturu koja se kreće ka integracionim ciljevima", ocenio je ruski predsednik u Minsku.

On je dodao da ta organizacija postoji već deset godina i da je stvaranje carinske unije Rusije, Belorusije i Kazahstana "najbolji poklon za taj jubilej".

Medvedev je takođe ukazao da će njegova zemlja u najskorije vreme doznačiti svoj udeo u Antikrizni fond organizacije koji će početi ubrzo da funkcioniše.

Ministri finansija Rusije, Belorusije i Kazahstana sastaće se do kraja ove godine da bi, kako je najavio Medvedev, usvojili konkretne odluke i uputstva za rad Antikriznog fonda EVROAZIS-a, čiji bi početni kapital trebalo da bude "težak" više milijardi dolara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here