EPA-EFE/Miguel Angel Polo

Košarkaška reprezentacija Srbije slavila je u prvom kolu grupne faze Evropskog prvenstva – izabranice Marine Maljković bile su bolje u Valensiji od selekcije Italije rezultatom 86:81 posle ogromnog preokreta i produžetka.

Srbija nije briljirala na otvaranju EP i tokom većeg dela utakmice delovalo je da ne može da pronađe napadački ritam, a bila je na pragu poraza u 40. minutu jer je Italija na 38 sekundi do kraja imala četiri poena prednosti i dva slobodna bacanja.

Ipak, uz promašaje Italijanki i odličnu igru u odbranu srpske selekcije, Sonja Vasić i ostale igračice su uspele da dođu do produžetka, u kojem su se bolje snašle u ključnim trenucima i upisale startnu pobedu.

Najefikasnija u srpskom timu bila je Sonja Vasić, igračica koja će posle Olimpijskih igara u Tokiju okončati profesionalnu karijeru. Blistala je 32-godišnja Beograđanka i na kraju meča imala 27 poena (9/17 iz igre, 6/7 penali), 13 skokova, 7 asistencija, 1 blokadu i 4 izbubljene lopte za 35 minuta na parketu.

Pratile su je Ivon Anderson sa 18 poena (5/8 iz igre) i Jelena Bruks sa 14 poena i 8 skokova. Aleksandra Cvendakić i plejmejker Ana Dabović dodale su po 7 poena.

U poraženom timu najbolja je bila Ćećilija Zandalasini sa 18 poena, ali je promašila i dva ključna slobodna bacanja. Po 12 poena za Italiju ubacile su Debora Karanđelo i Martina Bestanjo.

U grupi B je ranije u četvrtak odigran je jedan duel – Crna Gora je savladala Grčku. Naredni meč Srbija igra u petak od 12 časova protiv Grčke, dok će protiv CG igrati u nedelju, takođe u podne.

Srbija je aktuelni olimpijski vicešampion, a na prethodnom Evrobasketu 2019. godine košarkašice Marine Maljković osvojile su bronzanu medalju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here