Aleksandar Arsenović
Dejan Ljevnaić

Vest da Olimpijski centar Jahorina preuzima upravljanje turističkim kompleksom Andrićgrad u Višegradu privukla je veliku pažnju celog regiona. Nakon olimpijskog preporoda Jahorine, menadžment Olimpijskog centra Jahorina, na čelu sa direktorom Dejanom Ljevnaićem, dobiće novi izazov, a to je da ožive Andrićgrad, još jednu “uspavanu lepoticu” Republike Srpske.

Ovim povodom direktor Ljevnaić je rekao: “Cilj nam je da od Jahorine, preko Tare, do Zlatibora napravimo jednu turističku regiju, a da Andrićgrad i Mećavnik budu vezivni faktori. Plan je da ljudi koji zimuju sedam dana na Zlatiboru, Tari ili Jahorini, dva dana provedu u Andrićgradu. Takođe, imamo zajedničku ideju sa opštinom Bajina Bašta da pokrenemo realizaciju projekta Gondola od Perućca do Mitrovca i da na taj način zaokružimo čaroban prsten oko Drine, gondolom do Perućca, pa brodom do Andićgrada. Kada smo krenuli da pripremamo projekat razvoja ove regije, pronašli smo veliki broj mogućnosti za razvoj, sad smo u fazi planiranja i analize. Ono što sam zaključio je to da se tokom vremena stare Jugoslavije, u ovaj predeo sadašnje Republike Srpske i Srbije jako malo ulagalo i to za nas sada predstavlja najveću prednost, jer raspolažemo sa netaknutim, a prelepim prirodnim blagom, sa ogromnim potencijalom za razvoj. Kao što sam verovao u Jahorinu, tako verujem da ćemo i od ove regije napraviti najveću turističku atrakciju u Evropi.”

Ljevnaić je dodao da ovo nije jednini projekat izvan teritorije Jahorine: “Imamo čast da je usvojena inicijativa da se izgradi ski centar Igrišta kod Vlasenice. Moj tim je još pre godinu dana napravio Razvojni projekat ski centra Igrišta, detaljno razrađen po fazama i investicijama i Vlada Republike Srpske je usvojila taj Projekat. Na Skupštini akcionara smo formirali Poslovnu jedinicu Igrišta i sada predano radimo na pripremi investicija. Veoma sam nestrpljiv da ove projekte realizujemo, jer ćemo na ovaj način napraviti novu dimenziju u razvoju skijaškog sporta i omogućiti lokalnom stanovništvu da bolje živi. Na Igrištima očekujemo turiste iz cele istočne BIH i zapadne Srbije. Simbolično je da smo opet u blizini reke Drine i da će reka Drina koja je do sada simbolizovala granicu, po realizaciji investicija u Andrićgradu i na Igrištima biti simbol spajanja i razvoja.”

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime