EPA/Antonio Bat

Završene su kvalifikacije za Euro 2024. godine.

Preostala su još tri mesta koja ćemo dobiti kroz baraž Lige nacija u kojem će se naći i reprezentacija BiH koja će sutra saznati rivala. Protivnik će joj biti Finska ili Ukrajina. Ukoliko izbori plasman na EP, bh. fudbaleri bi bili smešteni u četvrti šešir kao i Srbija.

Poznati su svi šeširi za Euro 2024. godine. Ono što odmah upada u oči jeste onaj na papiru najslabiji šešir koji će po mnogima biti nikad jači. Naime, u četvrtom grupi se nalaze aktuelni šampion Evrope Italija, Švajcarska i Srbija, reprezentacije koje su možda i kvalitetnije od onih koje se nalaze u drugom šeširu.

Jasno je da ove reprezentacije čeka najteži posao, mada ukoliko im kuglice budu naklonjene mogu jako dobro da prođu. Iz prvog šešira će sigurno dobiti nekog favorita, ali onda dolazimo do drugog šešira u kojem se nenadano nalaze neke reprezentacije koje su zahvaljujući ovim kvalifikacijama upale u drugu grupu po jačini. Tu se nalaze Mađarska, Danska, Albanija, Austrija, Turska, Rumunija.

Mnogo veća opasnost recimo za “orlove“ preti iz trećeg šešira u kojem su Hrvatska i Holandija. Ukoliko bi se bavili prognozama, idealna grupa za Srbiju bi bila ona sa Belgijom, Albanijom i Slovenijom. Postoji naravno opcija i da upadne u tzv. “grupu smrti”. Najgori scenario bi bila grupa recimo sa Francuskom, Danskom, Hrvatskom ili Holandijom.

U ništa boljem položaju nije ni Hrvatska, koja će svakako želeti da iz poslednjeg šešira izbegne Italiju ili Srbiju. Žreb za grupnu fazu biće održan 2. decembra u Hamburgu.

Šeširi

Prvi: Nemačka, Portugalija, Francuska, Španija, Belgija, Engleska.

Drugi: Mađarska, Danska, Albanija, Austrija, Turska, Rumunija.

Treći: Škotska, Slovenija, Slovačka, Češka Republika, Holandija, Hrvatska.

Četvrti: Srbija, Italija, Švajcarska, pobednici baraža Lige nacija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here