Čečeni posle 20 godina opet u ruskoj armiji

0

Poslednjih 20 godina Čečeni bili samo policajci, sada mogu opet u vojsku
 

Svi će služiti vojsku blizu kuće u saveznim oblastima južnog i severnog Kavkaza, rekao je član državne Dume Šamsail Saralijev za list Izvestija.

 

Rusija je devedesetih godina dva puta vojno intervenisala u Čečeniji kako bi sprečila separatizam ove autonomne republike.Od tada mladi Čečenci nisu pozivani u rusku armiju.

 

"Momci koji su regrutovani ove jeseni služiće samo u južnoj Rusiji, saveznim oblastima Južni i Severni Kavkaz. To je odluka ruskog Ministarstva odbrane u ovom trenutku", rekao je Saralijev i dodao da veruje da će kasnije regruti iz Čečenije služiti u svim delovima zemlje, kao što je to bilo ranije.

 

On je rekao da je vojska uvek bila pitanje prestiža u Čečeniji i da je uveren da je desetine hiljada čečenskih mladića spremno za vojnu karijeru. "Verni smo našoj državi i spremni da služimo našoj zemlji i da je branimo", rekao je on.

 

Izvestija podseća da je ovo prvi put posle 20 godina da se građani iz Čečenije regrutuju u rusku vojsku. Poslednjih godina svi čečenski regruti služili su u okviru ministarstva unutrašnjih poslova stacioniranom u Čečeniju.

 

Petsto čečenskih regruta ove jeseni služiće vojni rok u ruskoj vojsci.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here