Tanjug
Čedomir Jovanović

Lider Liberalnodemokratske partije Čedomir Jovanović prošle nedelje hospitalizovan je zbog upale pluća, a njegova supruga sada navodi da je u teškom stanju.

Jovanović je pre šest meseci bolovao od Covid-19 i imao tešku obostranu upalu pluća. Tada je, po rečima njegove supruge, jedva “izvukao živu glavu”.

Njegova supruga Jelena Jovanović opovrgla je navode da se lider LDP-a nije pridržavao saveta lekara. Ona je u razgovoru za “Blic” naglasila da je njen suprug sve vreme išao na kontrole i pridržavao se svih saveta.

“Dogovor je bio da kod kuće miruje i on je tako živeo. Nikad ne bi izneverio sve ljude sa Infektivne i Bežanijske kose koji su ga spasli”, rekla je Jovanovićeva supruga za taj portal.

Kako je navela, poslednja dva meseca osećao je snažne bolove u dijafragmi, govorio je kako mu se neočekivano skraćuje dah, poslednjih dana su se pojavili bolovi u grudnom košu i abdomenu koji su u petak postali toliko nepodnošljivi da je prekinuo sastanak na kojem je bio u gradu i sam otišao u kovid-ambulantu.

“Loše je, trpi jezive bolove, zbog čega uz četiri antibiotika prima ketanol, trodon, čak i morfijum. Svi parametri su mu poremećeni. Iako više puta dnevno prima fleksarin, D dimer koji je odgovoran za zgrušavanje krvi i izaziva trombozu mu je 12 puta viši od gornje granice, CRP koji ukazuje na neku upalu, takođe”, kaže supruga Čedomira Jovanovića.

Jovanovićeva ističe da je koronavirus potcenjen i da ljudi ne shvataju koliko je ozbiljno oboljenje u pitanju.

Podsetimo, Jovanović je hospitalizovan 8. januara nakon što mu je pozililo, a nakon analiza utvrđena je upala pluća.

6 KOMENTARA

  1. За све је крив запад! Измислили су корону да истребе Титове пионире из Србије. Ужас!

  2. Niko ne potcenjuje bolesti osim vas. Evo Komšija umro od raka u jezivim bolovima ali vama je jedino covid opasan. On i jeste opasniji jer zdravi ostaju bez para lagano.. Čede mi je žao ali znam da je naglasak ovog artikla na covidu više nego na bolesnom Čedi. I zanimljivo je da se covid vraća nakon 9 meseci a sa su ga Kinezi nekim čudom iskorenili.. Hm

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime