Foto: Tanjug/AP
Aleksandar Čeferin

Predsednik UEFA Aleksandar Čeferin izjavio je u intervjuu za Korijere dela sera da mu “srce plače” što je UEFA kaznila ruske sportiste zbog rata u Ukrajini.

– Srce mi plače zbog toga, to nije njihov rat, oni to nisu ni odlučili ni hteli. Ali, moramo da pokažemo jedinstvo za mir – kazao je Čeferin.

UEFA je, takođe, oduzela Sankt Peterburgu domaćinstvo finala Lige šampiona i raskinula ugovor sa Gaspromom.

– Finansijski nas je to mnogo koštalo. Za nas je to udarac, ali ljudi ginu. Svaki dan razgovaram sa Pavelkom, predsednikom ukrajinskog saveza. Upozorio sam predsednika ruskog saveza Djukova pre nego što smo odlučili da donesemo takve mere – nisam kukavica, ne radim stvari tajno – rekao je on.

On se dotakao i rata u nekadašnjoj Jugoslaviji.

– Postoji mnogo sličnosti sa današnjicom – i to je bio rat između braće. Stradaju obespravljeni, a ne političari. Za nas Slovence to je trajalo, na sreću, samo 10 dana. Nisam morao da pucam. Imao sam 23 godine – kazao je Čeferin.

O odnosu sa Vladimirom Putinom je kazao:

– Bili su korektni, uvek se dobro pripremao za sastanak. Ne mislim da je ljubitelj fudbala, više voli druge sportove – rekao je on.

Jedna od tema bila je i Superliga.

– Ako utvrde da je UEFA monopol, ta tri kluba mogu da igraju svoju ligu, da igraju svoja takmičenja. Zašto da ostanu u našoj? Oni žele da budu i tu i tamo, ali tamo ne postoji, to je metafizičko mesto. Mislim da oni veruju da je svet ravna ploča. To nije Superliga, to je Scaryleague (zastrašujuća liga). Naša takmičenja su zdrava – rekao je Čeferin.

4 COMMENTS

  1. Herbert Wehner je davno rekao da oni sto su izasli, moraju jednom da se vrate. Putin moze biti zahvalan za sankcije i povlacenje kupaca energata. Ja bih odbio isporuku ili znatno podigao cenu. Pitanje je koliko dugo Amerika moze isporucivati tecan gas i kolio dugo ga vazali mogu placati. Stedeti i kasnije ucenjivati cenom. I tazio bih odstetu za za investicije u severni tok.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here