Predsednika Evropske fudbalske federacije (UEFA) Aleksander Čeferin rekao je na skupštini Evropskog udruženja klubova (ECA) da će utakmica Superkupa između Bajerna i Sevilje 24. septembra u Budimpešti biti pilot projekat tokom epidemije novog virusa korona.

– U periodu koji je pred nama naš najvažniji izazov biće omogućiti gledaocima povratak na fudbalske stadione. Utakmica između Bajerna i Sevilje biće pravi pilot projekat na ovom području. Nadam se da ćemo za sledeće utakmice dobiti mnogo korisnih informacija – rekao je Čeferin.

Posle izbijanja pandemije u martu, UEFA će prvi put omogućiti gledaocima dolazak na stadion. Liga nacija, Liga šampiona i Liga Evrope prošli su bez publike, kao i utakmice kvalifikacija za LŠ i LE.

Utakmica evropskog Superkupa između Bajerna i Sevilje igraće se na Areni Puškaš u Budimpešti 24. septembra. Stadion prima 67.250 ljudi, a u prodaju će biti pušteno svega 30 odsto ulaznica. Obe ekipe imaju pravo na 3.000 ulaznica.

Da bi ušli u Mađarsku posetioci će morati da prilože ulaznicu za utakmicu i negativni test na virus korona, koji ne sme da bude stariji od tri dana.

UEFA je najavila da će na samom stadionu biti postavljene stroge higijenske mere i od navijača će se tražiti odgovorno ponašanje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here