pixabay.com

RHMZ upozorava na pojavu obilnih padavina danas i sutra u Srbiji, povećanje snega i pojavu ledene kiše.

Obilnije padavine danas se očekuju na jugu Srbije i na Kosovu i Metohiji od 40 do 80 mm, a tokom dana u višim predilima će doći do povećanja visine snega za oko 30 cm, ponegde i više, u nižim predelima centralne, jugozapadne i južne Srbije oko 15 cm.

meteo
FOTO: PRINTSCREEN RHMZ

Istovremeno, u nižim predelima na jugu sneg će mestimično prelaziti u kišu koja će se ledtiti pri tlu.

Zbog obilne kiše i snežnih padavina crveni meteo alarm će biti na sbazi u Jugoistočnoj Srbiji i na Kosovu i Metohiji, narandžasti u Jugozapadnoj, Zapadnoj i Istočnoj Srbiji, Pomoravlju i Šumadiji, dok će na severu na snazi biti žuti meteo alarm.

U ponedeljak se očekuje manje padavina, ali ce doći do daljeg povećanja visine snega, u nižim predelima na jugu sneg će povremeno prelaziti u kišu koja će se ledtiti pri tlu.

Prema prognozi za danas, biće oblačno sa snegom, uz formiranje i povećanje visine snežnog pokrivača. Na krajnjem severu Vojvodine uglavnom suvo.

U drugom delu dana sneg će na jugu zemlje ponegde prelaziti u kižu koja će se lediti pri tlu. Vise padavina se očekuje u centralnim, a obilne padavine u južnim krajevima Srbije i na Kosovu i Metohiji od 40 do 80 mm. Vetar slab i umeren, severoistočni i istočni. Jutarnja temperatura od -4 do 0, najviša dnevna od 0 do 3 stepena.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 17. januara, u većini dana oblačno i hladno, povremeno sa snegom uz povećanje visine snežnog pokrivača, značajnije u višim predelima.

U ponedeljak na jugu ponegde i sa kišom koja će se lediti pri tlu. Od utorka mestimično slab sneg. Samo se u petak očekuje umereno oblačno i suvo. Dnevna temperatura padu i biće u granicama proseka ili malo ispod proseka.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime