partizan.rs

Mladi fudbaler Partizana Filip Stevanović prodat je Mančester sitiju, a ceo posao biće uskoro ozvaničen, prenosi Kurir.

Prema načelnom dogovoru dva kluba, Filip Stevanović trebalo da ostane do leta na pozajmici u Partizanu. Na taj način bi crno-beli napravili posao jednak onom od prošle godine kad su Pavlovića prodali Monaku, a oni im ostavili štopera na kaljenju do kraja sezone.

U završnici prelaznog roka pominjalo se da je Siti spreman da dostavi ponudu vrednu 8.000.000 evra, što nije potvrđeno. Izvesno je da će talenat iz „klase 2002“ koliko u subotu staviti paraf na vernost engleskom klubu do juna 2025.

Na taj način biće nastavljen trend jer je Mančester Siti i ranije u Superligi kupovao  mlade igrače. Počelo je 2011. prodajom Stefana Savića iz Partizana, zatim su leta 2017. kupljena braća Luka i Ivan Ilić iz Crvene zvezde, da bi prošle zime bio uzet i Slobodan Tedić iz Čukaričkog i odmah poslat na pozajmicu u holandski Zvole.

Filip Stevanović će postati treći igrač iz omladinske škole Partizana koji je tokom karijere stigao do Mančester Sitija. Pre njega su to uspeli Stevan Jovetić i Matija Nastasić preko Fiorentine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here