Celu noć spasavali Srbe iz ledenog kanjona

0

Turisti i po lošem vremenu rešili da uđu u kanjon
 

Prema prvim policijskim informacijama, u kanjonu je bilo zaglavljeno 11 turista, a pripadnici GSS-a u hladnoj vodi Komarnice zatekli su njih 18. Turisti iz Srbije, preživljavali su pakao pošto je, uprkos lošim vremenskim uslovima, njihov vodič odlučio da ih uvede u kanjon Nevidio.

 

Grupa je u kanjon ušla pre 9 časova, a oko 21 čas policija je obaveštena da su još zaglavljeni između visokih litica i u hladnoj vodi Komarnice. Odmah su alarmirani Sektor za vanredne situacije MUP-a i Gorska služba spasavanja, čiji su pripadnici oko 22.30 časova počeli izvlačenje turista iz hladne vode.

 

Konopcima izvlačili Srbe zaglavljene među stenama
 

Akcija spasavanja je trajala šest sati, i turisti su izvučeni jutros u tri sata. U akciji je učestvovalo osam pripadnika te Službe koji su do turista morali da se konopcima spuštaju u kanjon Nevidio.

 

Jedan od najiskusnijih crnogorskih planinara rekao je da vremenski uslovi koji su juče vladali nisu dozvoljavali ulazak u kanjon Nevidio.

 

"Pet grupa je bilo najavljeno za prolazak kroz kanjon, međutim svi vodiči su otkazali jer su vremenski uslovi bili katastrofalni. Ne znam ko je normalan mogao uvesti ljude u kanjon", rekao je on.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here