Koha ditore
Fabrika cementa Šarcem

Fabrika za proizvodnju cementa “Šarcem” saopštila je da je poskupljenje cementa na Kosovu posledica povećanja cene energenata na svetskom tržištu. 

Dan nakon protesta ispred fabrike oni su pojasnili da kupuju struju na međunarodnom tržištu po višim cenama što utiče na  cenu cementa.

– Rast troškova na energetskom tržištu se ogleda u izazovima upravljanja i rizicima za sektore kojima je energija najpotrebnija, kao što je industrija proizvodnje menta. Na to dodatno utiče i činjenica da elektrana Šarcem zavisi od snabdevanja energijom i nivoa pristupačnosti troškova sa otvorenog međunarodnog energetskog tržišta. Ovo neviđeno povećanje troškova može se samo minimalno ublažiti naporima koje fabrika Šarcem ulaže da poveća efikasnost i smanji potrošnju – kaže se na istom mestu.

Ova kompanija navodu da ostaje posvećena zadržavanju radnika.

“Fabrika cementa “Šarcem” se suočava sa ovim izazovima vodeći dinamičnu politiku cena kako bi nastavila da snabdeva svoje kupce, nastavila sa radom i zadržala osoblje na poslu, nastavljajući sa svojim obavezama u oblasti korporativne društvene odgovornosti, uprkos trenutnoj nepovoljnoj poslovnoj klimi”, zaključuje se u saopštenju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here