pixabay.com
Bela kuća

SAD se nadaju da će se pregovori sa Rusijom o bezbednosti nastaviti, izjavio je portparol američkog Stejt departmenta, preneo je “Njuzvik”.

– Nadamo se da će se ovi razgovori nastaviti, ali ako Rusija odstupi sa stola biće jasno da nikada nisu bili voljni da se angažuju – dodao je portparol, preneo je TAS S.

U svemu tome blisko ćemo sarađivati sa našim saveznicima i partnerima i to će se nastaviti i u danima i nedeljama koje su pred nama, rekao je on.

– Naredni dani će biti bolji pokazatelj da li je Rusija zaista zainteresovana za diplomatiju, da li je spremna da ozbiljno pregovara u dobroj veri, ili će iskoristiti razgovore kao izgovor da tvrdi da diplomatija ne može da odgovori njihovim interesima – dodao je zvaničnik.

Prema njegovim rečima, američki predsednik DŽozef Bajden je jasno stavio do znanja da će, ako Rusija odluči da nastavi konfrontaciju, SAD i njihovi NATO saveznici nametnuti značajnu i ozbiljnu ekonomsku štetu ruskoj ekonomiji.

Moguće mere uključuju uvođenje ekonomskih sankcija, obezbeđivanje dodatne vojne pomoći Kijevu i “utvrđivanje” istočnog krila NATO-a.

– Spremamo se za sve nepredviđene situacije, kao što smo radili nedeljama – dodao je portparol.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here