pixabay.com

Cena gasa na evropskoj berzi TTF je u 2023. godini pala za više od 50 odsto, na oko 34 evra za megavat-sat, proizlazi iz podataka objavljenih na berzi ICE.

Analitičari agencije Kapital ekonomiks predviđaju da bi cene gasa u Evropi mogle da padnu još niže u bliskoj budućnosti, zbog smanjene tražnje i velikog obima zaliha, prenosi “Vol strit džornal”.

Kapital ekonomiks očekuje da će se gas u Evropi krajem 2024. godine prodavati po ceni od 32 evra za megavat-sat.

Udruženje operatera gasne infrastrukture Evrope (GIE) saopštilo je da popunjenost evropskih kapaciteta gasa na dan 24. decembra iznosi 87,1 odsto, preneli su mediji. Popunjenost nemačkih skladišta gasa je 90,5 odsto, francuskih 84,5 odsto a italijanskih 83,5 odsto.

4 COMMENTS

  1. ŽIVELA EVROPA, ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA.

  2. Evropska NATO Srbija… zivila?! Maki, ziv zdrav i dobar ti meni bio i “puco” od zdravlja!
    Kakav NATO, jesu li to oni shto pobishe onoliko naroda ’99, unishtishe materijalna dobra, shire demokratiju bombama…? Pa shta cemo mi sa njima? Da im pomognemo da nastave dalje tako???

  3. Pa niko ne traži 🙄 oni koji su ga koristili sada su bankrotirali , građani se greju na 17-19 celzijusa , prešlo se na čistiji ugalj i … oni koji su s poslom mogli da pređu u južnije krajeve – prešli su i eto smanjila se tražnja . Čika Sem sve to lepo reši 😂😂😂

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here