Ceo Zavičaj na slavlju

0

Kako i priliči proslava je počela osvešćenjem slavskog kolača i žita koje je obavio nadležni paroh protojerej Neđo Janjić. On je posle svečanog čina iskoristio priliku da pozdravi sve prisutne goste i u nadahnutoj besedi govorio je o liku ovog sveca i po čemu je on poznat.

Goste je pozdravio i ovogodišnji kum slave Davor Sarajlija koji je zajedno sa svojom familijom, suprugom Tanjom, ćerkama Sanjom i Zoranom, sinom Markom i članovima udruženja pripremio bogatu večeru. Od njih kumstvo za narednu godinu preuzela je familija Todorović, Zoran i Vijola sa kćerkama Anastasijom i Emilijom.

Torta za Sanju

Osim klupske slave slavio se i rođendan. Sanja Sarajlija najstarija kćerka ovogodišnjih kumova slave i članica folklornog ansambla proslavila je 17. rođendan. Ona je od udruženja Ambasador dobila slavljeničku tortu ukrašenu sa 17 svećica koje je slavljenica ugasila.

Na slavi osim članova kluba bilo je i prijatelja ovog udruženja iz Kelna i okolnih mesta kao i predstavnika drugih udruženja sa kojima ovaj naš klub iz Kelna najviše sarađuje. Među najbrojnijima su bili članovi Zavičaja iz obližnjeg Bergiš Gladbaha, jednog od naših najmanjih udruženja. Oni su došli u kompletnom sastavu i samim tim potvrdili kako saradnja ova dva kluba je na najvišem nivou.

Članovi Ambasadora su najavili i promenu za narednu slavu i najavili su da se više neće obeležavati na dan slave već vikendom, najverovatnije subotom uveče. Oni smatraju da uprkos što se okupilo pristojan broj gostiju moglo je i trebalo da ih bude više da nije bio radni dan.

Posle večere nastalo je sveopšte veselje uz narodna kola i razne hitove koje je trajalo do kasnih sati. Među najveselijima su bili članovi folklornog ansambla koji su i tako pokazali svoja igračka umeća.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here