Cerić: Bosanci nesigurni zbog licemera u Londonu

0

Reis-ul-ulema Mustafa Cerić upozorava Bosance na opasnosti koje vrebaju u Ujedinjenom Kraljevstvu (Velikoj Britaniji)
 

U pismu koje je uputio Blerovoj fondaciji, reis-ul-ulema Cerić obaveštava bivšeg britanskog premijera o svojoj ostavci i ističe da je bivši potpredsednik Republike BiH Ejup Ganić poslednji čovek koji može da bude optužen za zločine protiv Srba, javlja Slobodna Evropa.

 

"Niko od Bosanaca nema strah da se suoči s istinom i pravdom bilo kada i bilo gde, ali niko od Bosanaca, koji su u Sarajevu branili svoje ljudsko dostojanstvo i svoju domovinu, nije spreman na poniženje bilo kada i bilo gde, posebno ne u Ujedinjenom Kraljevstvu za koje se verovalo da neće kršiti osnovna ljudska prava akademika Ejupa Ganića, kao što je pravo da bude lično prisutan kako bi saslušao optužbe koje su protiv njega podignute", stoji u pismu.

 

Reis-ul-ulema Cerić ističe da posle slučaja Ejupa Ganića nije sigurno putovati u Ujedinjeno Kraljevstvo za sve one Bosance koji su branili svoj dom i svoju domovinu i koji su preživeli genocid.

 

"Ne mogu podneti tu vrstu licemerja Vrhovnog suda u Londonu. Zbog toga tražim da se moje ime izbriše sa spiska Međunarodnog religijskog savetodavnog veća vaše fondacije", kaže se u pismu reis-ul-uleme Cerića upućenom Blerovoj fondaciji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here