Kosovo online
Martin Dvoržak i Vjosa Osmani

Kosovska predsednica Vjosa Osmani prenela je da je češki ministar evropskih poslova Martin Dvoržak potvrdio tokom današnjeg sastanka da će Češka uvek stajati uz Kosovo, dodajući da je tokom razgovora ukazala da je članstvo Kosova u Savetu Evrope u interesu svih građana bez razlike.

“Češka će uvek stajati uz Kosovo, potvrdio je češki ministar za evropska pitanja Martin Dvoržak, dugogodišnji prijatelj naše zemlje. Podrška liberalizaciji viza, članstvu u EU, NATO i drugim međunarodnim organizacijama dokaz je da je Češka nepokolebljivi saveznik Kosova”, navela je Osmani na Fejsbuku.

Kako je saopšteno iz kabineta predsednice Kosova, Osmani je istakla čvrstu posvećenost Kosova evroatlantskom putu, ističući neophodnost članstva Kosova u Savetu Evrope što je, kako je navela, u interesu svih građana Kosova bez razlike.

Osmani je ukazala i da je neophodno uključivanje Kosova u Partnerstvo za mir, članstvo u NATO, EU i druge međunarodne organizacije.

Izrazila je zahvalnost za kontinuiranu podršku Češke u jačanju međunarodne pozicije Kosova. Ističući kontinuiranu podršku Češke na ovom putu, Osmani je istakla strateški značaj uključivanja Kosova u Partnerstvo za mir, a potom i u NATO i to kao garanciju stabilnosti ne samo Kosova, već i regiona.

Ministar evropskih poslova Češke Martin Dvoržak, koji je pre više od dve decenije bio angažovan na Kosovu u službi Ujedinjenih nacija, doputovao je u Prištinu juče, a na društvenoj mreži “X” tim povodom naveo je da se “raduje susretu sa prijateljima”.

Osim sa Osmani, najavljeni su i sastanci sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem i zamenikom premijera Besnikom Bisljimijem, kao i zajednička konferencija za medije Dvoržaka i Bisljimija.

10 COMMENTS

  1. Da to su Česi!
    Jedno me čudi da su Slovaci toliko godina izdržali sa njima. Slovaci su pravedni i časni ljudi!

  2. Знамо да су добри пријатељи и добра комбинација. Посебно од Другог светског рата као следбеници А. Хитлера.

  3. Те 1918.године Чехословачка је тражила од великих сила да се одцепи од АУстроугарске.Међутим, као део поражене државе, нису могли да изнесу своје зхатеве. Краљевина Србија је пружила братску помоћ давши Томашу Масарику држављанство Србије и дипломатски пасош са којим је успео да стави пред силе победнице захтеве Чеха и СЛовака. Тако је стекла независност. Када је Србији затребала помоћ, Чеси су ударили ”нож у леђа” и изтрка признали отцепљење дела Србије и сада ово. ХВАЛА ЧЕШКИ БЕДНИЦИ!

  4. Česi poznati po svom karakteru.Podržavamo ne znamo zašto ali podržavamo.Neka drugi odlučuju za nas mi nismo Slovačka.

  5. Jbz, koliko juće, pojma nisu imali, da postoji KiM, a sada če “uvek stajati uz”! Baš me interessuje, kako se to “uvek stoji uz”!

  6. Srbija je govorila da nece ni pod kojim uslovom prihvatiti Kosovske tablice i na kraju su ih priznali i sada nam ne valja Ceska koji kao i mnoge druge drzave su priznali Kosovo.A Mi kao drzava Srbija sve smo prihvatili sto su trazili,a sve je to de fakto priznanje Kosova kao drzave.Ali ovaj komentar necete dozvoliti jer ne volite da cujete istinu.Ok

  7. Sta vi ovde stalno lajete , kao da mozete nesto izmeniti, I STALNO VAS MUCI NEKA PROSLOST IZ DRUGOG SVETSKOG RATA, NEMOJTE DA IDETE U EU. NEGO IDITE OPET SA TURCIMA, JOS 500.GODINA

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here