Košarkaši Češke su u dominantnoj predstavi savladali Brazil rezultatom 93:71 u drugoj fazi Mundobasketa u Kini.

Izuzetno interesantan duel smo gledali između Češke i Brazila, Česi su jedno od prijatnijih iznenađenja turnira, dok su i Brazilci u dobroj formi pošto dolaze iz odličnog meča i pobede nad Grčkom.

Ovoga puta njihov selektor Aleksandar Aca Petrović nije imao odgovor na igru Čeha, koji su od samog starta utakmice bili u vođstvu i nisu ga ispuštali tokom čitave utakmice.

Tomaš Satoranski je bio pravi lider svog tima, pošto je novi plejmejker Čikago Bulsa meč završio 2 minuta ranije (selektor odlučio da ga odmori) i upisao 20 poena, 7 skokova i 9 asistencija.

Nekadašnji as Crvene zvezde, Blejk Šilb meč je zbog povrede skočnog zgloba završio nešto ranije i ostaje da se vidi hoće li biti spreman za naredne bitke svoje reprezentacije.

Česi su imali još tri dvocifrena igrača – Patrika Audu, Ondreja Balvina i Jaromira Bohakiča koji su svi uredno učestvovali u građenju velike prednosti. Što se tiče Brazilaca i oni su imali peh – Markinjos je takođe doživeo povredu pred kraj utakmice i njegovo stanje je za sada nepoznato.

Brazilci nisu usporili češki pik end rol, loše su branili i šuteve, pa je poraz bio apsolutno zaslužen. Najefikaniji pojedinac bio je Vitor Benite sa 12 poena, dok su po 11 imali Barbosa i Uertas.

Videćemo kako će se završiti duel Amerike i Grčke u toku dana.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here