J. L. Petković

SAD i EU i  su, svojom spoljnom politikom, oteli teritoriju Srbiji i niko od vas to nije osudio do dana današnjeg, izjavio je češki poslanik i član partije “Sloboda i direktna demokratija” Jaroslav Foldina, obraćajući se vladajućoj koaliciji pet stranaka pred Predstavničkim domom češkog parlamenta, prenose Novosti.

– NATO nije objavio rat Jugoslaviji, nego ju je bombardovao, uništio njenu energetsku infrastrukturu grafitnim bombama, bacao na stanovništvo kasetne bombe, gađao raketama sa osiromašenim uranijumom i niko od vas to nije osudio do sada – istakao je Foldina.

On je rekao da bi to osudio, kao što osuđuje zločine koji se događaju u Ukrajini.

Potom je rekao da je “nekom odlukom nastala neka država Kosovo”, i uporedio to sa vraćanjem Sudetske oblasti Nemcima.

– Vi ste strašni licemeri. Oprostite mi što sam tako iskren, ali želim da vam kažem da ste strašni licemeri i da će vam se to jednog dana vratiti – rekao je on.

Na sednici se govorilo o predlogu delovanja snaga Ministarstva odbrane Češke na teritoriji država članica EU, u Iraku, Kuvajtu i na Kosovu i Metohiji, kao i o boravku pripadnika oružanih snaga Ukrajine na teritoriji Češke Republike.

NATO agresija na SRJ trajala je 78 dana tokom koje je bilo 30.000 vazdušnih naleta, 50.000 ispaljenih razornih projektila. Ranjeno je 12.500 stanovnika, a ogromna materijalna šteta načinjena je na brojnim vojnim i civilnim objektima, školama, zdravstvenim centrima, spomenicima kulture, medijskim kućama i slično.

4 COMMENTS

  1. Bravo gospodine Joldina! Konacno da je neko nazvao pravim imenom to sto se desilo u Srbiji, ‘klasicna otimacina teritorije’. I sto je jos gore, 20+ godina vrse konstantno nasilje nad ostatkom Srbije da prizna tu otimacinu. Ocigledno nisu izvukli pouku iz cinjenice, da smo 400 godina bili pod Turskom okupacijom i na kraju pobedili. ZIVELA SRBIJA!

  2. Svaka čast! Koliko glasova je na izborima imala njegova poslanička grupa? Možda je i jedani glas razuma u EU važan za Srbiju, ali bi nam ipak više značilo da razumni pobedjuju i na izborima u evropskim zemljama…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here