youtube.com/Miloš Serbia

Poznati češki režiser Vaclav Dvoržak, autor filma “Oteto Kosovo” izjavio je za portal Geopolitikon.cz da se Kosovo mora vratiti Srbiji a da su glavni organizatori razbijanja SFR Jugoslavije, Nemci i Amerikanci koji su na te prostore vratili ustaške fašiste, bosanske džihadiste a na kraju zavrbovali i kosovsko albanske mafijaše koji se bave trgovinom ljudskim organima!

Predsednik Stranke direktne demokratije i potpredsednik parlamenta Češke, Tomio Okamura je ponovio da je prvi češki političar koji se još pre pet godina javno izvinio jugoslovenskim narodima za to što su tadašnji češki političari 1999. ćutke dozvolili varvarski čin bombardovanja SRJ. Ističe da je NATO nasilnička organizacija koja je posle tog presedana 1999. nastavila da izvodi nelegitimne napade na druge države.

Poslanik za SPD Foldina Jaroslav veliki borac za bratsku saradnju Srba i Čeha svojevremeno i odlikovan od Predsednika Srbije naglašava da strašno žali kao i mnogi Česi i Slovaci što se 1999. nije reklo energično NE bombardovanju bratskog naroda.

“Mi duboko žalimo za svakom žrtvom ubijenom u akciji grubog rušenja međunarodnog prava. Stalno mi je u mislima mala Milica Rakić ubijena kasetnom bombom 17. aprila. Sramota me tih političara koji nisu imali snage da savladaju sostveni strah i kažu NE to je kršenje međunarodnog prava.”

Bivši predsednik Generalne skupštine Ujedinjenih nacija i bivši ministar inostranih poslova Češke Jan Kavan u svom izlaganju ističe da je Predsednik Češke Miloš Zeman pristalica povlačenja priznanja Kosova i da to Češka treba kad-tad da uradi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here