Čestitka Podolskog: Keln moj grad iako sam 9.227 km daleko od njega

0

Nemački napadač, koji od leta 2017. igra u japanskom prvoligašu Viselu iz grada Kobea, pozdravio bivši klub za povratak u Bundes ligu.

Lukas Podloski (33) pre devet godina je otišao iz Kelna u kojem je stasao kroz njegove mlađe uzraste, ali ga uspesi nekadašnjeg kluba razgale i dan-danas. Na svom profilu na Tviteru čestitao mu je povratak u najbolje društvo nemačkog fudbala posle jedne sezone u nižem razredu.

– Keln je moj grad. Moj klub. Iako sam daleko 9.227 kilometara, uvek je u mom srcu. S velikom pažnjom pratim fudbalska dešavanja u svojoj zemlji i neprestano sam verovao u povratak među najbolje. To se i desilo. Keln je opet u Bundes ligi – naveo je Podolski, prilažući fotografiju iz dana kada je bio Kelnova udarna igla (2003-06, 2009-12, između je igrao u Bajernu).

Do kraja takmičenja u Bundes ligi 2 ima još dva kola, a Keln je posle pobede u gostima protiv Grojter Firta (4:0) nedostižan na prvom mestu (kao pobednik druge lige vraćao se u prvu i 2000, 2005. i 2014). Iz Bundes lige je ispao u prošloj sezoni, u onoj kada je bio i protivnik Crvene zvezde u Ligi Evrope.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here