Tanjug
Kosovska Mitrovica

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je dečak Lazar M. (15) pretučen jutros od strane četiri starija Albanca u etnički mešovitom naselju Suvi Do.

On je krenuo od kuće jutros peške kada su mu iz automobila u pokretu dobacivali na albanskom. Dete je sagnulo glavu što je bio znak albanskim ekstremistima da ne razume jezik i da je reč o Srbinu, pa su potom zaustavili vozilo i pretukli dečaka.

Kako je navedeno u saopštenju, dečak je jutros u pratnji oca Zlatka došao u KBC Kosovska Mitrovica sa vidnim povredama glave, hematomima i ogrebotinama, kao i podlivom ispod oka, a prema njegovim rečima napadači su mu zadali više udaraca i u predelu grudnog koša i stomaka. Urađena mu je kompletna dijagnostika i otpušten je na kućno lečenje.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković odmah je razgovarao sa ocem povređenog dečaka i pružio mu podršku i ponudio svu pomoć Kancelarije.

Posle napada na srpske mladiće u Štrpcu i Klokotu, još jedno srpsko dete našlo se na meti albanskih huligana i ekstremista. Do napada je došlo na mestu gde su stacionirani “pripadnici Kurtijeve Kosovske policije zbog navodne “ugroženosti Albanaca” u mešovitim sredinama”.

“Istina je očigledno da je njihova namera da pružaju zaštitu huliganima i ekstremistima da nekažnjeno napadaju Srbe i srpsku decu. Niko ne sme da okrene glavu od ovog napada i čitava međunarodna zajednica mora da pogleda Lazara u oči i objasni mu zbog čega je napadnut na svom kućnom pragu. Ovde ne sme biti mesta relativizaciji napada, jer je Lazar napadnut samo i isključivo zato što je Srbin”, navedeno je u saopštenju Kancelarije za KiM, prenosi Tanjug.

5 COMMENTS

  1. Dokle ovo? Političari, protestujte na pravom mestu i to svaki put kada se tako nešto desi. Takvi napadi moraju da se pokažu celom svetu, da se čuje i vidi koja je to demokratija. Diskusije u jutarnjim programima i protesti u našim novinama ne vode ničemu, osim što dižu bes i ogorčenje kod naroda, jer nam to pokazuje koliko smo nemoćni i nesposobni da stanemo na put teroru nad nama!

  2. Predsednik nam se uplasio ucena pa je brze bolje uklonio barikade. Ambasade nam vode drzavu a nesposobni ih slusaju, mi da trpimo teror necemo vise a vi odlazite.

  3. Ми смо себи гори душмани од тих Шиптара:
    1. Не поштујемо своје цркве (не идемо у њих редовно). Зато нам их и руше.
    2. Не поштујемо своје оцрковљене претке, па нам се зато и затиру гробља тих старих којих смо се ми први одрекли, и тиме их грђе наружили него и најбестијални душмани наши.
    3. Ми први не поштујемо законе своје државе. Газимо их где год можемо. Шиптар има бољи разлог што то чини него ми. Зато се њему и прашта – нама не.
    4. Ми своје ни младе ни старе не поштујемо. О младима не водимо бригу. Својом небригом их убијамо. О старима такође. Шиптари то само раде видљивије. И блаже.
    5. Ми своје потомство у утроби мајки убијамо. Шиптари бар чекају да Србин одрасте, па га убију. Дају му више шансе.
    6. Ево и овде многи одмах урлају на власт и председника, желећи да их уместо њих којима је то дужност, душмани Шиптари – поштују. Па што би их душман поштовао, кад их ми први не поштујемо? Шиптар има бољи разлог за непоштовање. Душманска власт (власт душманске државе) се не сме поштовати. И Шиптар то поштује и ради правилно, не поштујући српску власт, Србин – не. Он је “паметан” и има “своју” филозофију, уствари самоубилачку манију. Србин ради себи горе ствари него најгори од најгорих Шиптара.

    Хвала Богу што је мали преживео. Јунак је то. Косовски. А остали… само да нам Шиптари добро потрају, и нек нас бију, само да нас не побију све, док се не ољудимо, оцрковимо и осрбимо. Боље да нас бију Шиптари него да се још више распламса овај српско-српски рат, нас душмана против нас самих.После могу поново да се уљуде и да праве сљадољеда, бакљаве, туљумбе и буреке ко остали нормалан свет што ради и поштено живи.

  4. Nikola Brate

    Slažem se , istina je sve što si napisao,kad bi bar političari bili složni i jedinstveni po pitanju KiM
    Imamo strane plaćenike poput Čede i Čanka itd.
    Žalosno ali istinito.

    🇷🇺☦️☦️☦️🇷🇺

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here