Z. Mirković
DOKAZ KVALITETA I STRUČNOSTI: Zoran Kalabić sa priznanjem

Finansijska kriza i potom pandemija negativno su uticali na svetsku privredu i ugasile brojne firme, a jedna od njih u Beču i pored svih globalnih teškoća uspeva da i dalje ređa nagrade. To je kompanija 4M Immobilien vlasnika Zorana Kalabića, koja je ponovo dobila nagradu za najbolju firmu u oblasti nekretnina.

Portal Find my home svake godine ocenjuje kvalitet rada kompanija u oblasti nekretnina, pri čemu veliku pažnju pridaje kvalitetu usluga, ozbiljnosti, pouzdanosti, simpatičnosti i stručnosti. Ove godine 4M Immobilien našao se među najboljima.

– Velika nam je čast što smo dobili ovo priznanje. To nije prvi put, pošto smo već u prethodnih sedam godina u tri navrata dobijali ovu nagradu. Ona je dokaz da su klijenti zadovoljni našim kvalitetom – rekao je Kalabić.

Istakao je da su mnoge firme, u oblasti nekretnina, od kada je krenula finansijska kriza, pa potom i pandemija, morale da prijave stečaj.

– Postalo je mnogo teže raditi u ovom uslovima kada su banke pooštrile uslove za davanje kredita, povećale se kamate. Ljudi više nemaju para da plate kreditne rate. U svoj toj histeriji je mnogo teško raditi. Ali kvalitetom i uslugama, stalnom edukacijom i velikim timom stručnjaka uspevamo da se uspešno borimo na tržištu – rekao je Kalabić.

Opstaju samo najbolji

Pre krize na glavnom austrijskom oglasnom portalu Wilhaben oglašavalo se oko 1.250 kompanija koje se bave nekretninama, a taj broj je sada pao na 450.

– To najbolje dokazuje u kakvim teškim okolnostima opstajemo, tako da je nagrada dodatni podstrek da nastavimo putem kojim smo krenuli – rekao je Kalabić.