Grči teniser plasirao se u finale Rolan Garosa pošto je u polufinalnom duelu posle pravog teniskog maratona savladao leksandra Zvereva sa 3:2 (6:3, 6:3, 4:6, 4:6, 6:3).

Posle pobede, Cicipas je jedva uspevao da kontroliše emocije.

– Sve o čemu mogu da mislim sada jeste da se prisetim odakle sam, o mojim korenima. Dolazim iz jednog malog mesta, van Atine. San mi je da bio da igram na velikom stadionu Rolan Garosa. Nisam mogao ni da pomislim da će se to dogoditi – rekao je na početku pobedničkog govora Cicipas kroz suze.

On je istakao da mu je ovo najvažnija pobeda u karijeri.

– Bilo je to razarajuće za nerve, intenzivno. Lomio se gem, najvažniji u petom setu. Preživeo sam, publika je bila uz mene, davali su mi energiju. I dalje sam osećao da ima nade, šanse za mene da se borim i nešto uradim. Pogotovo kad sam imao ovakvu podršku. To sam radio. Teško je emotivno, prošao sam kroz mnoge emotivne faze u ovom meču. Ovo je najvažnija pobeda u mojoj karijeri do sada – priznao je Stefanos.

Postao je prvi teniser iz Grčke koji se dokopao jednog grend slem finala.

– Naravno bilo je mnogo ljudi na tribinama sa zastavama koji su me bodrili na grčkom. Bilo je važno da budu tu za mene. Jako bitno, najvažnije je bilo da odradim svoj posao dobro na terenu. Zadovoljan sam, jer je grčka deo teniske zajednice. Marija Sakari i ja smo uradili sjajan posao, podižemo ovaj sport i održavamo nade grčkog tenisa živim – rekao je na kraju Cicipas.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here