EPA-EFE/JAMES ROSS

Grčki teniser Stefanos Cicipas plasirao se u četvrtfinale Australijan opena, pošto je pobedio Tejlora Frica iz SAD sa 3-2, po setovima 4:6, 6:4, 4:6, 6:3, 6:4.

Fric, koji je posle sedam ispadanja u trećem kolu napokon prošao korak dalje, bio je bolji teniser tokom većeg dela meča.

Ipak, Cicipas je bolje koristio svoje prilike – prvu šansu za brejk stvorio je tek posle 75 minuta igre, u finišu drugog seta. Posle dve uzastopne greške Frica forhendom, napravio je brejk i osvojio drugi set, nakon prvog u kojem je Amerikanac igrački bio superioran.

U trećem setu, slično kao u prvom, Fric je bio bolji od Cicipasa, čak i više nego što rezultat pokazuje – rutinski je čuvao svoje servise Amerikanac, a u devetom gemu napravio je ključni brejk, i to pošto je prethodno propustio sedam brejk lopti.

Stefanos je ostao koncentrisan u četvrtom setu, čekao i dočekao svoju šansu u devetom gemu. Prvu brejk loptu je Fric spasao, ali je na drugoj zakucao loptu u mrežu u drugom udarcu u poenu. Nije lako Cicipas odservirao za set, ali je od rezultata 15-40 briljantno servirao, uključujući i hrabar drugi servis na drugoj brejk lopti.

– Stefanose, molim te. Odličan je meč, ali ili mu ti reci da prestane ili ću ja nastaviti da dajem upozorenja – rekao je sudija Damijen Dumusoa Cicipasu upozoravajući ga na ponašanje njegovog oca Petrosa, pred početak petog seta.

Sve do devetog gema odlučujućeg seta, obojica su rutinski čuvali svoje servise. Tada na 30-30 Fric pravi duplu grešku, ali na brejk lopti greši laku, neutralnu loptu. Međutim, posle nove greške Frica, Cicipas stvara još jednu brejk loptu. Imao je Amerikanac inicijativu u narednom poenu, ali nije uspeo da ga završi, i na kraju je pogrešio na mreži.

Iako je Fric „ukrao“ prvi poen u narednom gemu, Cicipas vezuje četiri poena i dolazi do trijumfa.

Sada će se Grk sastati sa Janikom Sinerom, koji je u tri seta eliminisao Aleksa de Minora.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here