EPA-EFE/JAMES ROSS

Grčki teniser Stefanos Cicipas negirao je navode da tokom mečeva komunicira sa trenerom i ocem Apostolosom, te je dodao da zbog stalnih priča o tome sudije nepravedno obraćaju pažnju samo na njegov boks.

Cicipas je izgubio u polufinalu Australijan opena od Danila Medvedeva 7:6, 4:6, 6:4, 6:1.

– Poraz je poraz… Naravno, ja pokušavam da se borim do poslednjeg poena, ali on je igrao bolje. Fokusiraću se na ono što je bilo dobro, a ne na negativne stvari. Sezona je duga, pred nama su brojne šanse i ja ću nastojati da pružim svoj maksimum, a nadam se da će mi ovo iskustvo pomoći da napredujem fizički i mentalno, da unapredim svoju igru. Današnji meč gledam kao lekciju – rekao je Stefanos.

Dvojica tenisera sastala su se i prošle godine u istoj fazi turnira, a Rus je tada slavio maksimalnim rezultatom.

„Igrao sam bolje nego prošle godine, kada sam bio iscrpljen posle duela sa Rafom. Nisam uspeo da se oporavim tada. Ove godine sam bio u meču od prvog poena. Osećao sam se dobro, bio sam blizu. Tajbrejk u prvom setu je bio izuzetno važan. Da sam dobio taj set, meč bi bio drugačiji“.

Meč je obeležila rasrpava Medvedeva sa sudijom posle drugog seta. Drugi reket sveta je bio ljut zbog toga što je smatrao da je Grk dobijao savete od svog trenera i oca Apostolosa Cicipasa.

– Zanimljivo je. Nisam previše pažnje obraćao. Znam da neki igrači vole da rade te stvari kako bi uticali na vas mentalno. Možda im je to i deo taktike. To je u redu. On svakako nije najzrelija osoba.

Uprkos ovakvom stavu, Stefanos je izjavio da izuzetno ceni Medvedeva kao takmičara.

– Odličan je takmičar. Trči kao maratonac, izgleda da bi mogao da trči satima. Mada nisam siguran koliko će moći da izdrži tako. Govorim iz iskustva ostalih igrača i grend slem šampiona, takav stil utiče na vaše telo. Ali poštujem to što radi. Jedan je od najvećih boraca, uz Nadala.

Na pitanje da li je komunicirao sa ocem, četvrti reket sveta je odgovorio:

– Nisam. Ne čujem ništa dok sam na terenu, to je nemoguće. Publika je glasna u svakom poenu, morate da imate supersluh da biste mogli da čujete svog trenera.

Kasnije je grčki teniser ipak dobio i opomenu zbog navodne komunikacije sa trenerom.

– Čini mi se da sudije sada obraćaju pažnju samo na moj boks, a ne na boks mog rivala. Rekao bih da sam žrtva toga već neko vreme. Ali šta da kažem? Sudije ne razumeju da ne čujem ništa kad igram, jer sam fokusiran na meč. Poslednje što želim je da mi neko daje savete. Nisam takva osoba.

Istakao je Stefanos da je razgovarao o tome sa svojim ocem.

– On je takva osoba, kad je usred akcije, njega opušta kada priča. Nemoguće je zaustaviti ga. Pokušao sam da razgovaram sa njim, ali to je deo njega. Siguran sam da ću i dalje dobijati opomene, iako nikada ne čujem šta govori. Zato sam prošle godine javno rekao da treba dozvoliti koučing. Većina trenera to svakao radi. I na pametan način. Viđao sam to često. Da dozvole to, manja bi bila tenzija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here