Foto: Tanjug/AP
Stefanos Cicipas

Četvrti teniser sveta, Stefanos Cicipas, planira da u narednoj godini ostvari još bolje rezultate.

 

Grk je u junu igrao finale na Rolan Garosu u kojem je poražen od Novaka Đokovića, a nedavno je saopštio da je operisao lakat i zbog toga ga nije bilo na kraju sezone.

– U Parizu, bol je bio neopdnošljiv, morao sam da predam meč. Nikada se nisam predao, bilo je bolno da razočaram publiku na taj način, ne igranjem meča. Morao sam, bilo je to zbog moje sigurnosti, zdravlja i ne žalim što sam to uradio. Poslednjih nekoliko dana treniram uz malo prisustvo bola. Odnedavno se osećam mnogo bolje. Sve ide u pravom smeru, činim sve da se što pre oporavim – rekao je Cicipas za ANT1.

Teniser iz Atine je u protekloj sezoni osvojio trofeje u Monte Karlu i Lionu, a u 2022. godini želi da uradi mnogo više.

– Siguran sam da ću se vratiti 100 posto spreman. Definitivno, cilj je da napredujem. Nadam se da će pripreme dobro proći i da će nova sezona biti tri puta bolja od ove – dodao je Stefanos.

On je istakao da je protekla godina bila dobra.

– Srećan sam pozicijom, ali mislim da ću morati da napravim dodatni korak kako bih postao još profesionalniji, cilj mi je da otkrijem gde su tih jedan ili pet odsto iz kojih bih mogao da profitiram. Ljudi iz mog tima će mi pomoći da nađem tih pet procenata za kojima tragam – zaključio je Cicipas.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here