Hadži Marko Vujičić
Šef Predstavništva Republike Srpske u Beogradu Mlađen Cicović

Šef Predstavništva Republike Srpske u Beogradu Mlađen Cicović istakao je da tribina “Republika Srpska pred novim izazovima”, uz učešće uvaženih gostiju iz Srbije, Srpske i sveta, predstavlja vredan odgovor, ne na zapadnopolitičke pritiske na Srpsku, nego na pitanja “koja sami sebi postavljamo za vreme i posle svih tih pritisaka”.

Obraćajući se na skupu upriličenom u pres-centru Udruženja novinara Srbije povodom 9. januara – Dana Republike i 28. februara dana donošenja prvog Ustava Republike Srpske, Cicović je izrazio uvjerenje da će naučni pristup pomoći da odgovori srpske politike na razne izazove budu dobri i korektni.

– Verujem da će naučni pristup u sagledavanju novih izazova, koji pred Republikom Srpskom stoje na vrhu nagomilanih starih pitanja postavljanih posle govora, pisanja i delovanja čiji je cilj uvek bio rušenje ili bar umanjenje značaja Republike Srpske, u dobroj meri pomoći da i ubuduće odgovori srpske politike budu dobri i korektni, iako ne uvek delotvorni – rekao je Cicović.

 

On je naveo da će biti obrađeno dosta podtema kroz izlaganja učesnika ove tribine u svetlu informacije da je nova američka administracija već prvih nedelja svog mandata najavila angažovanje na Balkanu kao jedan od svojih spoljnopolitičkih prioriteta.
Cicović je napomenuo i da je visoki predstavnik u BiH Valentin Incko pojačao pritiske na rukovodstvo Republike Srpske, bez saglasnosti ruskog ambasadora u Savetu za sprovođenje mira (PIK), i podsetio je na stavove od Sarajeva i Brisela do SAD i moguće najave novih obojenih revolucija.
Cicović je podsetio da tribinom “Republika Srpska pred novim izazovima” Predstavništvo počinje u Beogradu obeležavanje značajnih datuma, 9. januara Dana Republike uz obeležavanje 28. februara, dana u kojem je usvojen prvi Ustav Republike Srpske.
On je napomenuo da će obekežavanje biti nastavljeno, u skladu sa uslovima propisane zaštite od koronavirusa, specifičnim TV prijemom, odnosno kolažnom emisijom u nedelju, 28. februara, u 20.00 časova na drugom programu Radio-televizije Srbije i na prvom programu Radio-televizije Republike Srpske.

Emisija će biti prikazana na programima još 41 lokalne i regionalne televizije u Srbiji – od Subotice do Dimitrovgrada, od Užica do Vršca, u terminima prema programskoj šemi tih televizija.

Organizatori tribine su Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji i informativno-politički portal “Sve o Srpskoj”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here