Bio omiljen: Ratko Kodžopeljić

Krajem aprila mnogobrojnu srpsku zajednicu na zapadu Sidneja pogodila je vest o smrti Ratka Kodžopeljića, jednog od velikana FK Beli orlovi iz Boniriga, odnosno nekadašnje Avale. Čika Vladika, kako su ga od milja zvali svi u klubu i široj zajednici, prolazio je sa Orlovima kroz uspone i padove i ostao upamćen kao dugogodišnji ekonom kluba koji se brinuo da svaki komad opreme bude kako treba.

Povodom smrti Ratka Kodžopeljića, Beli orlovi su izrazili najdublje saucešće porodici, a svom Čika Vladiki uputili emotivno oproštajno pismo, koje je u ime kluba napisao član uprave i portparol Orlova Nikola Pozder:

“Dolazio je uvek prvi, a odlazio poslednji posle svakog treninga, svake utakmice, bilo da se igra kod kuće ili na strani. Čini se kao da je njegov stari beli “ford” i dalje svaki dan parkiran ispred kapija stadiona Belih orlova.

Ratko Kodžopeljić, poznatiji kao Čika Vladika za nas domaće, a Chief za strance i goste, proveo je više od pola svog života kao ekonom za svoju Avalu, te Bele Orlove. Pored Čika Vladikine prostorije prošlo je na stotine igrača i trenera, i mladih i starijih, ali nijedan nikad nije propustio da prođe, a da se ne pozdravi, zagrli s Čika Vladikom i nasmeje s njim.

Bio je drug sa svima i svi su ga voleli. Putovao je na svako gostovanje, ma gde ono bilo. Njegova ljubav prema klubu, igračima, trenerima, upravi, navijačima… bila je neizmerna, a vrlo verovatno i neponovljiva. Dok je sveta i veka.

Veoma smo srećni što smo bili njegovi i što je on zauvek naš. Istovremeno smo i beskrajno tužni što nas je ostavio naš Čika Vladika, ali znamo da je otišao da se ponovo druži s njegovim starim prijateljem Čika Džekom – Dušanom Ćirjanićem. I znamo da nas oni sada zajedno bodre s nebesa, sa armijom drugih velikih imena našeg kluba. Još jedan veliki verni navijač i neraskidivi deo Orlova otišao je gore, da uveća nebesku družinu koja je Avalu i Bele orlove uvek i iznad svega nosila u srcu.

Puno te volimo Čika Vladika i doveka će ostati tvoj osmeh i pozdrav s nama koji smo uz tobe odrastali i družili se… A tvoj duh će zauvek ostati u tvojoj staroj prostoriji, tako da će i budući igrači i treneri uvek znati ko je bio Čika Vladika i moći će da osete tvoju ljubav prema ovom klubu.

Poslednji pozdrav Ratku Kodžopeljiću od njegovih Belih orlova iz Boniriga”.

U srcu Orlovi i Javor

Od Čika Vladike su se putem društvenih mreža oprostili i Sportski klub Bonirig, udruženja navijača Orlova, kao i drugi klubovi i mnogi pojedinci. U poslednjem pozdravu Sportskog kluba Bonirig navodi se da je Ratko Kodžopeljić bio jedna od ključnih figura u ranim danima Avale i kasnije Belih orlova.

“Bićeš upamćen ne samo kao dobar čovek, već i kao veliki čovek”, piše na stranici Srpskog sportskog centra u Bonirigu.

U oproštajnim porukama spominje se i da je Čika Vladika pored Belih orlova voleo i Javor iz njegove rodne Ivanjice.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here