Prva nedelja Otvorenog prvenstva Istočne Evrope, koje je planirano da traje šest sedmica uspešno je prošla, rekao je Janko Tipsarević, organizator turnira.

– Ovo je ambiciozan projekat koji treba da traje šest nedelja. Zapitam se i sam u šta smo ušli. Ideja je nastala posle otkazivanja Indijan Velsa. Probali smo da napravimo nešto da bi tenis kao sport nastavio da živi – rekao je Tipsarević na konferenciji za medije u Kraun Plazi.

Turnir je startovao 15. juna na terenima na SC Olimp, a bivši teniser rekao je da je zadovloljan odzivom igrača, kojima se zahvalio što su došli u Beograd.

– Momci i devojke iz regiona su odmah prihvatili priliku da igraju. Prva nedelja je bila uspešna, imali smo mali broj otkaza, a naredne imamo drugi deo takmičenja – rekao je Tipsarević.

Tipsarević je otkrio da će deo turnira za muškarce i narednu nedelju završiti na šljaci, a onda preći na beton, dok će žene 28. juna krenuti sa betonom. Podloga će biti kao ona na US openu.

Od potvrđenih igrača tenis u Beogradu će zaigrati, pored ostalih, Karen Hačanov, Andrej Rubljov, Borna Ćorić i Marin Čilić, dok je Janko otkrio “da je pričao sa još dvojicom iz Top 20”.

Turnir se igra bez prisustva publike, a Tipasrević je otkrio da neće biti promene po tom pitanju ni u narednim nedeljama turnira, zbog velikog broja ljudi koji dolaze sa igračima na sam turnir.

Srpski teniser Filip Krajinović, koji je prošle nedelje igrao finale Adria Tour-a, igrće i na turniru koji ogranizuje njegov trener.

– Od mene se očekuje mnogo. Iza mene je jedan prelep vikend, nezaboravan. Ulazim spreman u narednu nedelju. Čast mi je što ću igrati na Jankovom turniru. Biću maksimalno spreman. Imam pritisak, igra se u njegovom klubu, a on mi je trener. Sve je to sastavni deo sporta – rekao je Krajinović.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime