EPA-EFE
Novak Đoković i Marin Čilić

Marin Čilić, hrvatski teniser, propustio je celu sezonu zbog operacije, a kasnije i oporavka od povrede kolena.

Šampion US opena iz 2014. godine planira da se vrati na teren na Australijan openu početkom sledeće godine.

U međuvremenu se na gostovanju na državnoj hrvatskoj televiziji dotakao i stalne teme ko je najbolji teniser svih vremena u trouglu Đoković, Nadal, Federer.

– Nezahvalno je porediti. Ja sam delio sa njima teren poslednjih 15,16 godina. Federer je prvi došao. Njiih trojica su u poslednjih 10, 12 godina bili ogromni rivali, ali je opet, sa te strane gledano, Rodžer malo stariji od Novaka i Rafaela – kaže Čilić.

Hrvatski teniser ističe da je Đoković najtrofejniji, ali da to ipak nije dovoljno da ga on izabere kao najvećeg u istoriji.

– Novak je ušao u fantastične godine od 2011. i definitivno je najbolji u poslednjih 12 godina. Međutim, teško je teći ko je od njih trojice najveći. Svako od njih je dao ogroman doprinos popularnosti ovog sporta. Mnogo dece je počelo da igra tenis zbog njih, to je neverovatno. Drago mi je što sam bio i što još uvek jesam deo najbolje ere u istoriji tenisa – rekao je Marin Čilić.

17 COMMENTS

  1. Najbolji je Novak, a doprinos tenisu su dali i Sampras, Bjorg i mnogi drugi prema tome to je nešto drugo a naravno zna se ko je NAJVEĆI I NAJBOLJI.

  2. Nema ALI, Novak je GOAT, najbolji, najveći i kako god hoćete to da zovete. Najviše GS, najviše mastersa, sve turnire osvojio bar po dva puta, bolji u medjusobnim duelima, najviše nedelja br 1, najviše godina br1 i mnogo drugog naj. Šta više treba, možda veru da promeni. E to neeee. SRBIN JE TO, BREEE

  3. Mi mozemo da volimo ili ne, ali o ukusime ne treba raspravljati. Postoje prakticna merila i po njima je Novak najjaci!

  4. Ranko
    Nevjerovati je kako sportisti ne znaju kako se postaje najbolji. Ne znaju sta znace bodovi, titule, rekordi, pobjede. Vjerovatno je za njih najbolji onaj slabiji jer i sami ne mogu biti medju prvima. Takvima se svijest ne budi lako, uvijek ce zivjeti u nebulozi.

  5. Ranko,
    Da malo dopunim sve ovo. Novak Djokovic je svima zadao domaci zadatak i stao na crtu , branio je jer je car, jer je najbolji , neustrasiv i heroj nacije i sporta

  6. О укусима не вреди расправљати али Стстистика каже да је Ђоковић бољи и испред Федерера и Надала.

  7. Nema veze ko je stariji a ko mladji .zna se šta je koji osvojio.Zato Cilicu dobro treniraj .ali znaj nikada da živiš 1000g.neces biti Novak .A teško vam je .stoji vam knedle u grlu .Zato vas vako dere sve redom jer zna koliko ga volite .Napred .Nole Idemooo

  8. Čile, ne znam šta imaš od osnovne škole, verovatno samo par velikih odmora, pa evo da ti malo pomognem. Vrlo je jednostavno – Novak je najbolji, a najveći od njih trojice je onaj koji je najviši i najteži.

  9. Novak je Čilicu, “poklonio pobeda u četvrtfinalu US Opena koji je osvojio .
    To je jedini meč koji je Novak od njega izgubio

  10. Novak je najbolji,a tenis su priblizili sirokoj publici i mladima, svakako i Agassi,Björn B. Mc Roy,B.Beker…

  11. Аналитика све јасно показује а у њој је тенисер Чилић на нивоу могуће статистичке грешке. Са таквим статусом нема компетенцију да коментарише ниво успеха одређених тенисера а питање је зашто уопште такве играче и питају за мишљење и коментаре !?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here