Cirih: Zatvor za parazite iz Srbije

0

Okružni sud u Cirihu osudio bračni par iz Srbije zbog prevare socijalne službe: Za 10 god. proneverili 355.000 franaka i prevarili poverioce za 90.000 franaka (Ilustracija)
 

Žena je pribavila lekarsku potvrdu da je bolesna i dobila uslovnu kaznu lišenja slobode od 20 meseci.

Da bi se izborio protiv ove odluke, par je angažovao pravnog zastupnika koji je u njihovo ime tražio oslobađajuću presudu.

Bračni par je bio zavisan od kocke i igara na sreću, pogotovo supruga i tako su se zaduživali sve više i više ne mogavši, na kraju da vraćaju nastale dugove. Viši sud je potvrdio odluku Okružnog suda ocenivši da su optuženi bez osećaja griže savesti koristili i zloupotrebili socijalnu službu i novčanu pomoć koju su dobijali.

– Ovo je jedan od najtežih slučajeva prevare poslednjih godina – kažu u socijalnoj službi, koja ne snosi nikakvu krivicu što je do toga došlo.

Osuđena žena iz Srbije zbog bolesti, je dobila kaznu od 60 dana zatvora i uslovnu kaznu od 18 meseci, a postoji mogućnost da ostane u Švajcarskoj do pravosnažnosti odluke, dok muž zbog visine kazne i delikta koji je počinio može da računa na izgon iz zemlje.

 

Ovaj srpski 61-godišnjak je, inače, radio kao ugostiteljski radnik. Od 1998. godine on i supruga dobijali su socijalnu pomoć, a na kraju se ispostavilo da je to bilo bespravno. Naime, radili su tajno u raznim firmama za čišćenje. Imaju dvoje dece, voze dva automobila, a redovno su išli i posećivali kockarnice u kojima su gubili velike sume novca.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here