Situacija na Kosovu i Metohiji i dalje je vrlo napeta, čemu je doprinelo hapšenje još jednog Srbina i nova brutalnost tzv. kosovske policije. Srbina iz naselja Kišnica u Gračanici Dragišu Milenkovića (51) uhapsili su pripadnici specijalne jedinice tzv. kosovske policije pod optužbom za ratne zločine, a kako svedoče očevici, bili su vrlo nasilni. Više Srba koji su uhapšeni proteklih dana i nedelja i dalje je u pritvoru, građani sa severa na protestima, a kamioni sa srpskom robom kojima je onemogućen ulazak na KiM i dalje su na administrativnim linijama.

Tajni spiskovi

Ispred porodične kuće Milenkovića, nakon hapšenja su se, kako prenosi Kosovo onlajn, okupile uznemirene komšije i meštani, a njegovoj majci je pozlilo, pa je prebačena u bolnicu.

Milenković je sproveden u Prištinu, a kako je Srni rečeno u policiji oni nisu učestvovali u hapšenju, već je akciju izvela ROSU. U policiji kažu da se nalazio na spisku koji je sastavila albanska organizacija Civilno društvo Kosova, zbog sumnje da je 1999. tokom sukoba na KiM navodno počinio ratni zločin nad civilima u Kišnici.

Opširnije čitajte u sutrašnjem izdanju “Vesti”.