Tanjug/AP
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio je danas da svet ima sve mogućnosti da pomogne da se obori svaki projektil i svaki dron ruskih snaga.

– Trideset četiri ruske rakete ove noći. Neke od njih su oborene. Ali svet ima sve mogućnosti da pomogne da se obori svaki projektil i svaki dron ruskih terorista. Ovo je apsolutno realno. I jedino što je potrebno je da neophodne političke odluke i sporazumi postanu stvarnost – napisao je Zelenski na Fejsbuku.

Prema njegovim rečima, to su sistemi PVO za Ukrajinu, dovoljna količina i kvalitet naoružanja za front, kao i ažurnost u snabdevanju i odlučnost dejstava.

– Teror uvek mora da izgubi, a svako ko nam pomaže da se odupremo ruskom teroru je pravi branilac života – naglasio je Zelenski.

On je ponovio da je Ukrajina zahvalna Sjedinjenim Američkim Državama i ostalim partnerima na podršci.

Ruske snage su noćas izvele kombinovani napad na Ukrajinu raketama različitih tipova. Ukrajinska PVO uništila je 21 raketu od 34 lansirane.

1 COMMENT

  1. Papitanje je da li ti i tvoji Ukrajinci zasluzujete pomoc. Tvoji ‘prijatelji’ i donatiri USA, Nemacka, Engleska, Francuska itd. su neprijatelji mnogih zemalja u svetu, pa sta ti ocekujes. Eto ti tvojih donatora pa nek ti pomogno, do poslednjeg Ukrainca.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here