Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić, koja je nestala u utorak u naselju Banjsko polje kod Bora, nastavljena je, a policija i tokom noći dežura kod kuće gde je devojčica nestala. Ovaj događaj podigao je na noge celu zemlju, a na licu mesta je veliki broj novinara koji kažu da kruži veliki broj glasina o samom događaju. Na mestu nestanka je i bager koji je, kako je objasnila policija na terenu, radi raščišćavanja oko kuće, kako bi se policiji omogućio nastavak pretrage. Na tom mestu su šatori, a prisutne su bile i Vatrogasno-spasilačke jedinice i jake policijske snage koje su blokirale prilaz kući.

Probuđene sumnje

Dva specijalistička tima za spasavanje iz ruševina iz Beograda i Novog Sada, Sektora za vanredne situacije MUP, započela su detaljnu pretragu terena oko kuće. Timove, kako je saopštio MUP, čini 18 vatrogasaca spasilaca sa pet terenskih vozila i spasilačkim psom. Policajci preduzimaju sve mere. Devojčica je nestala, kako je majka ispričala, dok je bila u šetnji sa decom, u trenutku dok je starijem sinu davala vodu. Majka i otac nestale Danke Ilić ispitani su o okolnostima vezanim za nestanak ćerke. Otac je podvrgnut poligrafskom ispitivanju, a majka nije, jer je u drugom stanju. Policija je proveravala privatni život i kontakte članova porodice devojčice, a mediji navode da se ne isključuje nijedna mogućnost dok se sve ne ispita.

Direktor Centra za nestalu i zlostavljanu decu Igor Jurić je rekao da u slučaju devojčice sve okolnosti koje su dovele do ovog nestanka bude sumnju, kao i kontradiktorne izjave bliskih ljudi devojčice jer je, kako kaže, u prvi mah bilo teško poverovati da je devojčica od dve godina mogla da ide tako daleko da čak i policija koja je došla vrlo brzo na lice mesta nije mogla da je pronađe…

Opširnije čitajte u sutrašnjem izdanju “Vesti”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here