Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je na Prvom samitu o nuklearnoj energiji u Briselu, u organizaciji Međunarodne agencije za atomsku energiju i Kraljevine Belgije, da je taj skup veoma važan i za Srbiju i kontinent, jer je svima potrebno više energije kako bi mogle da se ostvare veće stope rasta i realizuju veliki planovi za budućnost.

Podsticaj razvoja

– Ne možemo naučiti puno od Srbije po ovim pitanjima, zato što nakon raspada bivše Jugoslavije nismo imali iskustva sa nuklearnom energijom, ali verujem da je samit od istinske važnosti za budućnost moje zemlje, i celog evropskog kontinenta – rekao je Vučić, koji je bio među prvim govornicima na sesiji Samita predviđenog za govore nacionalnih lidera.

Svetski lideri su se okupili u Briselu kako bi istakli ulogu nuklearne energije u smanjenju upotrebe fosilnih goriva, jačanju energetske sigurnosti i podsticanju ekonomskog razvoja.

Ovaj skup je, kako je ukazao Vučić, važniji od mnogih drugih foruma i sastanaka na kojima su svetski lideri.

– Zašto verujem da je važan samit? Zato što smo svi spremni da diskutujemo o velikim planovima, velikim stvarima koje su dobri za budućnost, ali ne znamo kako da ih sprovedemo – rekao je predsednik.

Više o ovoj temi čitajte u sutrašnjem izdanju “Vesti”