Saznanje da je naša novina pod ozbiljnim pritiscima, svekoliko srpsko rasejanje podiglo je na noge. U redakciju ne prestaju da stižu poruke podrške, telefoni su se usijali, a društvene mreže eksplodirale. Sunarodnici sa svih meridijana traže da ih “Vesti” i dalje svakog jutra čekaju na kioscima.

– To je nacionalni interes – kažu oni i pozivaju maticu Srbiju da pomogne opstanak njihove novine.

Simon Turkić, sveštenik SPC u Frankfurtu

“Vesti” su saputnik, ali i sapatnik našeg naroda, celo vreme od kako se štampaju. U Frankfurtu na najlepši način obaveštaju javnost o svim bitnim događajima našeg naroda ovde. Naša dugogodišnja saradnja Crkvene opštine Frankfurt sa “Vestima” navodi me da kažem jednostavnu reč, koja nam svima toliko nedostaje. Hvala! Za sav trud! Ubeđen sam da će se prevazići sva iskušenja i da će na radost i zadovoljstvo svih nas “Vesti” nastaviti još mnoge i blage godine sa radom. Uporedio bih situaciju sa jednom ličnošću, Novakom Đokovićem koji kaže; “Kada su svi protiv mene, tada sam najjači. Kada protivnik ima servis za pobedu, loptica se uzvrati najsnažnije.” Najkulturnije. I uz Pobednika Hrista, trčimo i istrčavamo trku za pobedu. Nema predaje! “Neka bude borba neprestana”, kako je rekao Njegoš.

Miroslav – Miki Stojnić, humanitarac Herbruk, Švajcarska

“Vesti” su za nas dijasporce prozor u svet. Obaveštavaju nas o svim kulturnim i sportskim događajima, humanitarnim akcijama i dešavanjima u svetu. Pritisci na srpski narod su sve veći, pa bi da nam ukinu novine, jer ih čitamo mi u rasejanju i jedina su nam veza sa maticom. Ako ne daj bože dođe do prestanka štampanja “Vesti”, treba pokrenuti peticiju protiv obustavljanja naše jedine novine. Treba od sada da što više kupujemo i čitamo “Vesti” kako bismo podržali naše novine i da imamo bar nešto srpsko u dijaspori jer se radi na tome da nestanu Srpstvo i pravoslavlje.

Svetlana Stanojlović, sekretar udruženja “Vidovdan” Trento

– Kao novine koje govore o najaktuelnijim temama u matici, regionu, dijaspori i širom sveta “Vesti” dostižu svaki ugao ove planete i zavređuju da žive još dugi niz godina. Nekome su mala pilula za nostalgiju, nekome mali prozor u svet. U bespoštednom medijskom ratu pisana reč je oružje. Gašenjem se potpisuje kapitulacija. Nadam se da će Srbija podržati rad i napore ove novinske kuće, a mi čitaoci “Vesti” osim pretplate u zemljama u kojima boravimo, možemo pokrenuti i prikupljanje potpisa. Svako se može registrovati ili skinuti App, ali je potrebna i podrška matice.

Više o ovoj temi čitajte u sutrašnjem izdanju “Vesti”

2 COMMENTS

  1. VESTI SU JEDINE NOVINE KOJE JOŠ IMAMO,
    AKO I NJIH UKINETE UČINIĆE SE VELIKA ŠTETA ZA DIJASPORU,
    I NAROD KOJI JOŠ ČITA I OBAJLJUJE U VESTIMA.
    UČINITE SVE DA SPASITE VESTI
    MIREL TOMAŠ – BEČ

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here