Tvrdnje da su Srbi 1941. godine planirali i sprovodili genocid nad Hrvatima, a da su dečji logori u Jastrebarskom i Sisku bila “lečilišta”, deo su jedinstvene strategije potpunog falsifikovanja činjenica i bestidna revizija istorije.

Ovo je jedinstven stav sagovornika “Vesti” nakon otvorenog pisma grupe zagrebačkih nadbiskupa na čelu sa kardinalom Josipom Bozanićem patrijarhu srpskom Porfiriju, ali i svečanog predstavljanja trećeg izdanja knjige hrvatskog istoričara Stjepana Loze “Ideologija i propaganda velikosrpskoga genocida nad Hrvatima: projekt Homogena Srbija 1941.”

Bestidno pismo iz Zagreba stiglo je dva meseca nakon odluke Svetog arhijerejskog Sabora SPC o kanonizaciji i dve sedmice od prvog obeležavanja praznika Svete dece novomučenika jastrebarskih i sisačkih, 13. jula.

Hrvatska svinjarija

– To je hrvatska svinjarija – bez dlake na jeziku je akademik Vasilije Krestić. On kaže da se više ne zna koji će sledeći bezobrazluk Hrvati podmetnuti ili smisliti, dok mi i dalje pokušavamo da budemo tolerantni i kupimo njihovu ljubav čime dokazujemo ne samo da smo naivni već i da iz istorije nismo izvukli nikakve zaključke.

Više o ovoj temi čitajte u sutrašnjem izdanju “Vesti”