Ekstremno vruć vikend u Srbiji, ispraznio je ulice i parkove, a bez ljudi su bile i njive i polja sa zasadima. Vrelina koju su mediji nazvali Lucifer, topila je asfalt, a u centru nekih gradova su termometri pokazivali blizu 40 stepeni. Ulice i parkovi su bili prazni, jer su građani spas od visokih temperatura i vreline, potražili uglavnom u stanovima uz klima uređaje i spuštene roletne ili su pobegli na reke i bazene.

Upozorenje meteorologa

Inače, ovaj četvrti toplotni talas u Srbiji od početka leta, a drugi avgustovski, kulminirao je 27. i 28 avgusta, a Republički hidrometeorološki zavod je upozorio na ekstremne temperature u četiri regiona: Zapadnoj Srbiji, Šumadiji, Pomoravlju i Jugoistočnoj Srbiji. U tim delovima bi, kako su naveli, temperatura mogla da pređe prognoziranih 38 stepeni. Naročito u ponedeljak.

U Beogradu je u nedelju temperatura dostizala na 37 stepeni Celzijusa. Veoma toplo je i na planinama, na Zlatiboru je bilo 30 stepeni, u Sjenici 31, a najprijatnije je na Kopaoniku sa 24 stepena Celzijusa. U Beogradu i Subotici se temperatura do ponoći održala na 30 stepeni, a tokom tropske noći nije padala ispod 24 stepena…

Opširnije čitajte u sutrašnjem izdanju “Vesti”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here